-Πλησιάζει απειλητικά η “Ώρα μηδέν” για την χώρα μας!
-Ο πληθυσμός της Ελλάδας αποτιμάται σήμερα περίπου στα 10.770.000 κατοίκους, εκ των οποίων το ένα εκατομμύριο περίπου υπολογίζεται σε αλλοεθνείς, νόμιμους και παράνομους μετανάστες!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενα άρθρα μας, η Ελλάδα συγκαταλέγεται σήμερα ανάμεσα στις πρώτες χώρες του πλανήτη με την μεγαλύτερη υπογεννητικότητα.
Αυτή την στιγμή γεννιούνται κατά μέσο όρο μόνον 1,42 παιδιά ανά ζευγάρι, αριθμός, που είναι πολύ κάτω από το παγκόσμια αποδεκτό νούμερο του 2,1, που απαιτείται για να παραμένει ένας πληθυσμός σταθερός. Επίσης παρατηρούμε μια διαρκή γήρανση του πληθυσμού, ο οποίος έχει φθάσει να έχει μέση ηλικία τα 44 έτη, που όλο και αυξάνεται.
Η δημογραφική κάμψη στις γεννήσεις των Ελλήνων ξεκίνησε από την δεκαετία του ’70, ενώ, μετά το 1980, έπεσε κάτω από τα αποδεκτά νούμερα με το πρόβλημα στις επόμενες δεκαετίες να γιγαντώνεται περαιτέρω. Αν συνεχιστούν οι σημερινοί αριθμοί στις γεννήσεις, που υπολογίζονται στατιστικά σε 8,5 ανά χίλιους κατοίκους, σε αντιστοιχία με τους θανάτους, που φθάνουν τους11 ανά χίλιους κατοίκους, είναι προφανές, ότι θα οδηγηθούμε σε μεγάλη μείωση του πληθυσμού μας.

Από το 2010, υπολογίζεται, ότι μετανάστευσαν στο εξωτερικό περίπου 400.000 Έλληνες, στην πλειοψηφία τους νέοι σε ηλικία και υψηλού μορφωτικού επιπέδου!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η γειτονική μας Βουλγαρία, η οποία, μετά το 1989 και την κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού, έχασε σχεδόν δύο εκατομμύρια άτομα από τον πληθυσμό της! Από τα 9 εκατομμύρια κατοίκους το 1989, σήμερα ο πληθυσμός της Βουλγαρίας ανέρχεται σε 7.300.000 κατοίκους, με προβλέψεις για συνεχιζόμενη κάμψη . Σχεδόν δύο εκατομμύρια Βούλγαροι χάθηκαν από την χώρα τους, είτε λόγω της υπογεννητικότητας , είτε λόγω της μετανάστευσης στο εξωτερικό, αναζητώντας μια καλύτερη τύχη. Συντελέστηκε δηλαδή, μέσα σε δύο δεκαετίες μια αόρατη “γενοκτονία” ενός μέρος του πληθυσμού.AGORA-ATHINA
Ο πληθυσμός της Ελλάδας αποτιμάται σήμερα περίπου στα 10.770.000 κατοίκους, εκ των οποίων το ένα εκατομμύριο περίπου υπολογίζεται σε αλλοεθνείς, νόμιμους και παράνομους μετανάστες. Από το 2010, που οδηγηθήκαμε στα μνημόνια και στην οικονομική κρίση, υπολογίζεται, ότι μετανάστευσαν στο εξωτερικό περίπου 400.000 Έλληνες, στην πλειοψηφία τους νέοι σε ηλικία και υψηλού μορφωτικού επιπέδου.

Οι επιπτώσεις του δημογραφικού μαρασμού στην χώρα μας είναι πλέον άμεσα ορατές, καθώς τα Ασφαλιστικά Ταμεία έχουν καταρρεύσει, ενώ η αναλογία νέων ασφαλισμένων με τους συνταξιούχους βαίνει διαρκώς επιδεινούμενη!

Το πρόβλημα επιτείνεται με την άσχημη κατανομή του πληθυσμού ανά την ελληνική επικράτεια. Η μεγάλη αστικοποίηση, η “ερήμωση” της υπαίθρου και ο υδροκεφαλισμός του κράτους είναι τα κύρια συστατικά, που επιβαρύνουν την κατάσταση. Στο λεκανοπέδιο της Αττικής ζει το 35% του πληθυσμού, γύρω στα 4 εκατομμύρια, ενώ ολόκληρο το γεωγραφικό διαμέρισμα της Ηπείρου έχει πληθυσμό μόνον 350.000 κατοίκους, δηλαδή ούτε το 1/10 της Αττικής!
Οι επιπτώσεις του δημογραφικού μαρασμού είναι πλέον άμεσα ορατές. Τα Ασφαλιστικά Ταμεία έχουν καταρρεύσει, μιας και η αναλογία νέων ασφαλισμένων με τους συνταξιούχους βαίνει διαρκώς επιδεινούμενη. Είναι πιθανό στο μέλλον, ο αριθμός των συνταξιούχων να ξεπεράσει αυτόν των εργαζόμενων. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την κακοδιαχείριση και την κατασπατάληση των αποθεματικών των Ταμείων, τα έχουν οδηγήσει ένα βήμα πριν από τη κατάρρευση.

Όσον αφορά το δημογραφικό ζήτημα, η Ελλάδα βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα!

H πληθυσμιακή “έκρηξη” στις γειτονικές μας ηπείρους, Αφρική και Ασία, αλλά και η δημογραφική άνθιση του Ισλαμικού κόσμου, κάνουν την πίεση, που δεχόμαστε, ως Ελλάδα, ακόμα πιο αφόρητη. Η συνεχιζόμενη εισροή πληθυσμών από μουσουλμανικά κράτη φέρνει δημογραφική αλλοίωση στον πληθυσμό της ελληνικής επικράτειας με μεγάλες πληθυσμιακές ομάδες, εντελώς ξένες ως προς τα ήθη και στον τρόπο ζωής μας. Η παροχή πολιτικών δικαιωμάτων, δηλ. του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στους μετανάστες της δεύτερης γενιάς, σύμφωνα με τους πρόσφατα ψηφισθέντες Νόμους και η ολοένα και μεγαλύτερη ποσοστιαία κατανομή τους στον πληθυσμό, κάνουν ορατό ένα αβέβαιο μέλλον, για το ποιος τελικά θα έχει τον έλεγχο της πατρίδας μας.
Το σίγουρο είναι, πάντως, ότι βρισκόμαστε σε μια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, όσον αφορά το δημογραφικό ζήτημα και θα πρέπει να ληφθούν κάποια μέτρα , αν δεν θέλουμε να υπάρξει πλήρης κατάρρευση της ελληνικής κοινωνίας. Οι εκτρώσεις θα πρέπει να περιοριστούν στις απολύτως αναγκαίες, τα νέα ζευγάρια θα πρέπει να επιδοτηθούν από το κράτος για να τεκνοποιήσουν, ενώ η πολύτεκνη ελληνική οικογένεια θα πρέπει να απολαμβάνει την κρατική μέριμνα και να ξαναμπεί στο προσκήνιο, αντί να διώκεται φορολογικά, όπως συμβαίνει στις ημέρες μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ