Σε δήλωσή του ο Πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμένος μετά τις συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς τόνισε τα παρακάτω:

«Ολοκλήρωσα σήμερα τον κύκλο επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς. Χαίρομαι να πω ότι όλοι ανεξαιρέτως ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μου. Το πρώτο θέμα το οποίο συζητήσαμε ήταν το θέμα της προσεχούς διενέργειας των βουλευτικών εκλογών. Τους ενημέρωσα για τα αποτελέσματα της επισκέψεως μου στο Υπουργείο Εσωτερικών, όπου διαπίστωσα πλήρη προετοιμασία για τη διενέργεια των εκλογών.

Υπάρχουν διάφορα δευτερεύοντα θέματα τα οποία συζητήσαμε, κυρίως όμως απηύθυνα έκκληση στους πολιτικούς αρχηγούς για τη συμπίεση του εκλογικού κόστους, και χαίρομαι γιατί βρήκα πλήρη ανταπόκριση στην έκκλησή μου αυτή.

Το δεύτερο θέμα το οποίο συζητήσαμε ήταν ενόψει της μεταβάσεώς μου στην Άτυπη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Τετάρτη (23/5) στις Βρυξέλλες. Τους υπέβαλα τις σκέψεις μου και χαίρομαι επίσης να πω ότι υπεβλήθησαν από όλους ανεξαιρέτως τους πολιτικούς αρχηγούς γόνιμες προτάσεις προς την κατεύθυνση αυτή. Προτάσεις τις οποίες θα μελετήσουμε, ώστε η ελληνική παρουσία να γίνει αισθητή και αποτελεσματική».