Αθήνα, 18.01.2011. Το τελευταίο χρονικό διάστημα γινόμαστε μάρτυρες, των επώδυνων εξελίξεων που διαδραματίζονται με τις συντάξεις του ΟΓΑ, των υπερήλικων Ελλήνων Βορειοηπειρωτών.

Το συχνό φαινόμενο της παύσης πληρωμών, με την αιτιολογία της συνταξιοδότησης από τον αλβανικό φορέα, προκαλεί αδιαλείπτως την ηθική δικαίωση των παππούδων μας, για τους αγώνες που έδωσαν και συνεχίζουν να δίδουν, για τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό.

Δεν δύνανται οι εκάστοτε ελληνικές κυβερνήσεις, να θέτουν στο χρονοντούλαπο και μόνο της Ιστορίας, τους αγώνες αυτών των ανθρώπων, χάρη των οποίων παραμένουμε αναπόσπαστο κομμάτι του εθνικού κορμού.

Παρακολουθώντας στενά το μέγα πρόβλημα που δημιουργείται στους κόλπους των συνταξιούχων Βορειοηπειρωτών, αποστείλαμε υπόμνημα στους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς και στα κόμματα της αντιπολίτευσης, γνωστοποιώντας τους κινδύνους και τις ολέθριες συνέπειες της ενέργειάς τους.

Ως ομοσπονδία συμπαραστεκόμαστε στους υπερήλικες Ανωδροπολίτες και εν γένει Βορειοηπειρώτες και δεσμευόμαστε ότι θα αγωνιστούμε, με οιονδήποτε τρόπο και μέσο, για την αποκατάσταση χορηγήσεως της συντάξεως του ΟΓΑ.

Δεν μπορεί κανένας φορέας να κατακερματίζει την ηθική μας αξιοπρέπεια.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος: Ηλέκτρα Κίκη
Ο Γεν. Γραμματέας: Γεώργιος Ζώτος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ