Οι Ποντιοπούλες του Κιλκίς δείχνουν την αξιοσύνη τους...

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το τετραήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων το οποίο οργάνωσε ο πολιτιστικός σύλλογος νομού Κιλκίς «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ». Τις εκδηλώσεις τις οποίες παρακολούθησαν εκατοντάδες θεατές, επταλοφίτες και επισκέπτες, πραγματοποιήθηκαν από 11 έως και 14 Αυγούστου 2010 στην πλατεία Επταλόφου Κιλκίς.

Στις 11 και 12 Αυγούστου 2010 προβληθήκαν δύο ποντιακές ταινίες οι οποίες για δύο περίπου ώρες καθήλωσαν τους θεατές που τις παρακολούθησαν.

Την Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010 οι «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ», φιλοξένησαν την «ΘΡΑΚΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΚΙΛΚΙΣ», η οποία αποζημίωσε τους θεατές με το εξαιρετικό πρόγραμμα που παρουσίασε.

Το Σάββατο 14 Αυγούστου 2010 τιμητικό άγημα από τους «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ», συνόδευσε την περιφορά της εικόνας της Κοίμησης της Θεοτόκου. Αμέσως μετά πλήθος θεατών συγκεντρώθηκε στην πλατεία Επταλόφου για να απολαύσει το εντυπωσιακό θέαμα που προετοίμασε ο χοροδιδάσκαλος των ΑΚΡΙΤΩΝ Θοδωρής Ζολώτας και οι χορευτές του συλλόγου.

Ο πρόεδρος των «ΑΚΡΙΤΩΝ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ» Νίκος Αμοιριδής αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, παρουσίασε τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου με έναν ιδιαίτερο τρόπο συνδέοντας τις εκδηλώσεις στην Επτάλοφο, με την πρώτη Θεία Λειτουργία μετά από 87 χρόνια στην Παναγιά του Πόντου, την σκαρφαλωμένη στον απόκρημνη πλαγιά του όρους Μελά.. Διαβάστε τι είπε ο πρόεδρος των ΑΚΡΙΤΩΝ: «Παραμονές 15 Αυγούστου 1921, χτυπάει η καμπάνα στο μοναστήρι της Παναγίας στο όρος Μελά. Όλοι οι πιστοί της περιοχής του πόντου είναι εκεί, από αρκετές μέρες πριν. Έχουν φτάσει να εκπληρώσουν τάματα μιας ολόκληρης χρονιάς. Ανάμεσα τους και Τούρκοι και αυτοί πιστεύουν στην Παναγία την μητέρα των ανθρώπων. Κανείς δεν ξέρει ότι η καμπάνα θα χτυπήσει πάλι μετά 88 χρόνια. Ήρθε ο ξεριζωμός, η προσφυγιά, η καταστροφή. Η φλόγα στο καντήλι της Παναγιάς ποτέ δεν έσβησε, 88 χρόνια σιγοκαίει … Δεκαπενταύγουστος 2010. Η ιστορία του ποντιακού Ελληνισμού αλλάζει σελίδα. Πιστοί απ’ όλες τις γωνιές του κόσμου έχουν κατακλύσει το όρος Μελά. Οι καμπάνες ξαναχτυπούν. Το όνειρο αυτών που χάσανε την πατρίδα τους σιγά-σιγά γίνεται πραγματικότητα. Ελάχιστοι όμως ζουν για να το δουν. Το βλέπουμε όμως εμείς, παιδιά, εγγόνια, δισέγγονα.. Και συμπεραίνουμε για άλλη μια φορά πόσο μεγάλο είναι το μεγαλείο του Χριστιανισμού και του Ελληνισμού. Και γινόμαστε ακόμη πιο περήφανοι που μεγαλώσαμε αυτά τα παιδιά που θα δείτε σε λίγο με τα ιδανικά των προγόνων μας. ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΑ ΛΟΙΠΟΝ … »

Όλες οι εκδηλώσεις ήταν δωρεάν για το κοινό. Δείτε Video, Φωτογραφίες και σε μορφή Slideshow από το τετραήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων το οποίο οργάνωσε ο πολιτιστικός σύλλογος νομού Κιλκίς «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ» στο http://akrites.madblog.gr/note/28191/«ΑΚΡΙΤΕΣ-ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ»-ΜΕ-ΕΠΙΤΥΧΙΑ-ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ-ΤΟ.html.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ