Κατά την παρουσίαση τού βιβλίου του Γιώργου Σπηλιώτη.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ του ΒΙΒΛΙΟΥ του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΠΗΛΙΩΤΗ
«ΜΑΡΙΝΟΣ ΧΙΟΝΗΣ, ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΠΕΠΡΟΜΕΝΟ ΤΟΥ»

Πλημμύρησε η Κοργιαλλένειος Βιβλιοθήκη από κόσμο και συγκίνηση.

20 Αυγούστου 2010. Η παρουσίαση του βιβλίου του κ. Γιώργου Σπηλιώτη με τίτλο «Μαρίνος Χιόνης, το Παιδί που Άλλαξε το Πεπρωμένο του» έγινε χθες βράδυ (19.08.2010) στην Κοργιαλλένειο Βιβλιοθήκη, Αργοστολίου παρουσία του κ. Χιόνη. Κύριος ομιλητής ήταν ο φιλόλογος κ. Πέτρος Πετράτος ο οποίος ανάλυσε το έργο του συγγραφέα και την εθελοντική προσφορά του κ. Μαρίνου Χιόνη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Συντονιστής της παρουσίασης ήταν ο κ. Βαγγέλης Κεκάτος, τέως Διοικητής Νοσοκομείου, πλαισιωμένος από τις κυρίες Σοφία Παπαδοπούλου και Φρόσω Μπεκιάρη, που κατά την διάρκεια της παρουσίασης διάβαζαν αποσπάσματα από το βιβλίο. Συγχρόνως σε μια μεγάλη οθόνη κυλούσαν εικόνες της ζωής και του έργου του κ. Χιόνη με ηχητική κάλυψη, που επιμελήθηκαν από τον Αρχιτέκτων Απόλλωνα Σπηλιώτη.

Στο βιβλίο, ο συγγραφέας παρουσιάζει την ζωή και το έργο του γιατρού κ. Μαρίνου Χιόνη. Είναι μια αληθινή ιστορία του παιδιού που ορφάνεψε από μητέρα στα δύο του χρόνια, αλλά τελικά πέτυχε να γίνει ο παγκοσμίου φήμης οφθαλμίατρος Μαρίνος Χιόνης, να φθάσει εκεί ψηλά που στόχευσε, χωρίς να κάνει το χρήμα σκοπό, αλλά μέσον. Από τις σπουδαιότερες επιτυχίες του ήταν ότι παρέμεινε «Άνθρωπος» για να σκορπίζει απλόχερα τις γνώσεις του για να απαλύνει τον ανθρώπινο πόνο.

Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν και χαιρέτησαν: ο Βουλευτής κ. Σ. Μοσχόπουλος, ο Νομάρχης κ. Δ. Γεωργάτος, ο Δήμαρχος Αργοστολίου κ. Γ. Τσιλιμιδός, ο Πρόεδρος της Παγκοσμίου Ομοσπονδίας Αποδήμων Κεφαλλήνιων και Ιθακήσιων κ. Ν. Πεκάτος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πατρέων κ. Λ. Βασιλόπουλος, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλληνίας & Ιθάκης κ. Α. Ζαπάντης, ο Δ/ντής της Χειρουργικής Κλινηκής κ. Α. Μάζης, η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών κα. Β. Σπηλιώτη και ο κ. Γ. Σταματάτος, εκπρόσωπος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοργιαλλενείου Βιβλιοθήκης.

Επίσης τίμησαν με την παρουσία τους ο τέως Νομάρχης και Βουλευτής κ. Η. Μπεριάτος, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου κ. Ν. Βαλιανάτος, ο Δήμαρχος Πυλαρέων και προεδρος ΤΕΔΚΚΙ κ. Μ. Κοτσιλίνης, ο πρώην νομάρχης κ. Δ. Λευκαδίτης, ο πρώην Δήμαρχος Ελειού – Πρόνων κ. Α. Ζαπάντης, ο παγκοσμίου φήμης οφθαλμίατρος κ. Ιωάννης Λαμπρόπουλος, ο Δ/ντής Παθολογίας κ. Π. Μπαζίγος, η ακτινολόγος κα. Ε. Γιάκα και πλήθος κόσμου.

Η παρουσίαση τελούσε υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κεφαλλήνιων και Ιθακήσιων «ΟΔΥΣΕΥΣ». Τη παρουσίαση έκλεισε ο συγγραφέας του βιβλίου με τα εξής λόγια:

«Αγαπητοί Προσκεκλημένοι,

Όταν παρουσιάζεται ένα βιβλίο είναι μία ιεροτελεστία. Ανάβει ένα φως κεριού στο σκοτάδι. Εμείς θα φύγουμε, αλλά το φως θα υπάρχει για να φωτίζει, να επηρεάζει και να διαμορφώνει τις σκέψεις άλλων για το καλό του συνόλου. Ας του ευχηθούμε να είναι καλοτάξιδο.

Ο λόγος που έπεισα τον γιατρό κ. Μαρίνο Χιόνη να γραφτεί η πορεία της ζωής του ήταν ώστε τα παιδιά που βρίσκονται σήμερα στην ίδια κατάσταση, που ήταν ο ίδιος σαν παιδί, να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και να πουν « Μπορώ να ανατρέψω της μοίρας το κατεστημένο». Εάν και ένα μόνο παιδί μπορέσει να αποκτήσει αυτή την δύναμη, ο σκοπός του βιβλίου εκπληρώθηκε.

Επίσης θα ήθελα να σας ανακοινώσω ότι τα έσοδα αυτού του βιβλίου απόψε, θα διατεθούν για την ενίσχυση της Κοργιαλλενείου Βιβλιοθήκης. Το βιβλίο μεταφράζεται στην Αγγλική για να παρουσιαστεί και στις Η.Π.Α. Τα έσοδα θα διατεθούν στην έρευνα της οφθαλμολογίας και στα διάφορα ιδρύματα τυφλών. Ευχαριστώ όλους σας για την τιμή που μου κάνατε.»

Την εκδήλωση κάλυψαν ο δημοσιογράφος κ. Α. Παπαδιονυσίου από το κανάλι Αχελώος και τα ΜΜΕ του νομού μας, τα οποία και ευχαριστώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ