-Όπως προαναφέρθηκα στο  πρώτο μέρος του άρθρου μου, για να βγούμε από την ύφεση και για να περάσουμε στην ανάπτυξη, το  βασικό κλειδί είναι να προσελκύσουμε με ευνοϊκά κίνητρα τις “μετανάστριες” ελληνικές βιοτεχνίες και βιομηχανίες να επαναπατρισθούν, καθώς και με τα ίδια  ευνοϊκά κίνητρα και απλούστευση της γραφειοκρατίας, να προσελκύσουμε και ξένες βιομηχανίες να εγκατασταθούν στην Ελλάδα.

-Είναι παράδοξο και παράξενο ότι η Ελληνική κυβέρνηση, αν δεν κάνω λάθος, δεν κάνει τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση. Ούτε και οι δανειστές μας. Αντί αυτού η Ελλάδα εκτελεί τη συνταγή της Τρόικα που είναι: Οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων, η ιδιωτικοποίηση δημοσίων επιχειρήσεων και η μακροχρόνια ενοικίαση δημόσιας περιουσίας. Η συνταγή αυτή είναι πασίγνωστα λανθασμένη και εκ των αποτελεσμάτων βυθίζει τη χώρα όλο και πιο βαθειά στην ύφεση, χωρίς να υπάρχει φώς στο βάθος/τέλος του τούνελ. Επειδή δεν υπάρχει ρευστό χρήμα η αγοραστική δύναμη των πολιτών έχει μειωθεί κατακόρυφα και βρίσκεται στο ναδίρ, με αποτέλεσμα 1 στα 3 καταστήματα και επιχειρήσεις να έχουν φαλιρίσει και να έχουν βάλει λουκέτο και κάποιες βιοτεχνίες/βιομηχανίες να έχουν “μεταναστεύσει” για να επιζήσουν.

-Λόγω των δυσβάστακτων κοινωνικών, εργασιακών και οικονομικών μέτρων του μνημονίου, η τρικομματική κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεχή σύγκρουση με τους εργαζόμενους σχεδόν σε όλους τους επαγγελματικούς κλάδους. Οι Έλληνες ως γνωστό, είναι παγκόσμιοι πρωταθλητές στις πορείες και στις απεργίες. Αφότου δε εκκολάφθηκε η οικονομική κρίση, κατέκτησαν νέο παγκόσμιο ρεκόρ.

-Η κυβέρνηση Σαμαρά κινδυνεύει να ανατραπεί εν τη γενέσει της από τον λαό που την ψήφισε. Ο λαός δεν την εμπιστεύεται, εφόσον δεν τήρησε τον λόγο της. Για να βγάλει την τετραετία της πρέπει άμεσα να κάνει άλματα επιτυχιών με προτεραιότητα: Την αναδιαπραγμάτευση  των επαχθών άρθρων του μνημονίου, τη μείωση της ανεργίας και της ύφεσης, την ανάπτυξη, την πάταξη της φοροδιαφυγής, του παραεμπορίου και της παρανομίας, την πάταξη της διαφθοράς, την πάταξη της εγκληματικότητας, τον έλεγχο και μείωση της εισόδου των μεταναστών, και την ασφάλεια των πολιτών. Δηλαδή, όσα προεκλογικά είχε υποσχεθεί.

-Πέραν όλων αυτών που πρέπει άμεσα να κάνει ο κ. Σαμαράς για να τηρήσει τον προεκλογικό του λόγο, είναι ηθικό και δίκαιο και να αποδείξει στη πράξη ότι αυτός και όλοι οι πολιτικοί, είναι ισότιμοι και ίσοι στους νόμους με τον λαό, όπως άλλωστε προβλέπει και το σύνταγμα. Πρέπει να προτείνει  στη βουλή να ψηφισθεί η άρση της ασυλίας, καθώς και άλλων προνομίων των βουλευτών. Επίσης να προτείνει μείωση των μισθών των πολιτικών προσώπων, ανάλογα με το ύψος του μισθού τους. Για να δείξει παραδειγματικά και να αποδείξει, ότι οι περικοπές μισθών γίνονται για όλους εξίσου σε κυβερνώντες και σε υψηλά ιστάμενους και σε χαμηλά ιστάμενους και κυβερνώμενους. Επειδή το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι, ή δεν βρωμάει από το κεφάλι (κυβέρνηση) και δεν βρωμάει και το σώμα του, (ο λαός).

-Αρχής γενομένης από τον ανώτατο άρχοντα  τον Πρόεδρο της ελληνικής Δημοκρατίας.……………………. Περικοπή μισθού και παροχών  …..……….. 52%.
Πρωθυπουργός.……………….. Περικοπή μισθού και παροχών      ……….. 50%.
Υπουργοί ……………………             «»           «»           «»          ………48%
Υφυπουργοί……………………          «»           «»           «»          ………..46%
Γραμματείς ……………………           «»           «»           «»          ……….44%
Διευθυντές ……………………           «»           «»           «»         ………..42%
Βουλευτές …………………….           «»           «»           «»         ………..40%

-Περαιτέρω: Μείωση του αριθμού των συμβούλων κατά 75% και του μισθού και των αποδοχών τους κατά 50%.

-Μείωση του αριθμού των Βουλευτών από 300 σε 200. Αυτό προβλέπεται από το ισχύον σύνταγμα.

-Μείωση του μισθού των κληρικών κατά 30%. Οι θρησκευτικοί ηγέτες από μόνοι τους έπρεπε να ζητήσουν την περικοπή του μισθού τους για να μην τους λέει το ποίμνιό τους “Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις” Άλλωστε δεν είναι τα υλικά αγαθά που ταιριάζουν στους αντιπροσώπους του Θεού, αλλά τα πνευματικά. Και επειδή “είναι ευκολότερο να περάσει κάμηλος (σχοινί) από την τρύπα βελόνης, παρά πλούσιος να περάσει στη βασιλεία του Θεού” Συλλογιστείτε το σεβαστοί κληρικοί και πράξετε αυτό που σας δίδαξε ο κύριος και Θεός σας Ιησούς Χριστός.

-Αν αγαπητοί μου ξέχασα κάποιο εργατικό αλλά προνομιούχο κλάδο, συγχωρείστε μου και προσέλθετε για την περικοπή των αποδοχών σας οικειοθελώς.

-Κύριε πρωθυπουργέ δεν σας ζητώ να κάνετε θαύματα. Όλα αυτά στα οποία αναφέρομαι είναι δύσκολα μεν αλλά κατορθωτά. Εάν αποτύχετε, ή δεν είσαστε ικανός για να μας κυβερνάτε, ή δεν θέλετε. Αν βέβαια μου πείτε “άστο ας μένει”  εγώ θα σας πω ο “Τσίπρας περιμένει”.

Παύλος Καρκανίδας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ