Αξιότιμοι κύριοι, αξιότιμες κυρίες της Συνταξης,

Στις 14.09.2010 έστειλα το παράκατω σχόλιο στην ιστοσελίδα της Μακεδονίας.

Η λογοκρισία απέρριψε το σχόλιό μου και δεν αναρτηθηκε. Μου συνιστούσε να έρθω σε επαφή με το webmaster@makthes πράγμα που έκανα, άλλα ήταν αδύνατο να περάσω. Κάποτε κουράστηκαν τα χέρια μου να γράφουν και εκεί σταμάτησα. Εδωσα τέλος στην οργή και γράφω αυτή την επιστολή που μεταξύ των άλλων την λαμβάνετε και εσείς.

Αξιότιμοι κύριοι Ηλιάδη και Κανελλόπουλε,

διάβασα την προσεκτική και λεπτομερή εργασία σας για τα όσα είπε ο Πρωθυπουργός κύριος Παπανδρέου στην ομιλία του στην Θεσσαλονίκη, ελπίζοντας, ότι θα γινόσασταν πολλαπλασιαστές στο λαό, που ακόμη διαβαζει εφημερίδες, στα όσα ωραία αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός.

Θα μου επιτρέψετε να κάνω δύο παρατηρήσεις: Στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής δεν είπε απολύτως τίποτα για την Μακεδονία ή αν προτιμάτε για την Σλαβομακεδονία.

Θεωρεί, ότι έχει λύσει και αυτό το πρόβλημα ή σιώπησε επειδή εντράπηκε ή φοβήθηκε να ανακοινώσει ότι αποδέχθηκε την ονομασία που θέλει ο διαπραγματευτής των ΗΠΑ κύριος Νίμιτς; Χωρίς να έχει την έγκριση του ελληνικού λαού, του αρκεί κατά τα φαινόμενα ότι έχει την έγκριση του κατεστημένου των ΗΠΑ, αποδέχθηκε την ονομασία “Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη“. Δέχεται μια ονομασία που δεν εξασφαλίζει την καλή γειτονία και την ειρηνική συνύπαρξη των βαλκανικών λαών, αλλά προώθει τα συμφέροντα των ΗΠΑ στα Βαλκάνια. Τι θα γίνει μελλοντικά καρφί δεν του καίγεται αφού εμείς, αυτός δεν θα υπάρχουμε και άλλοι θα αιματοκυλισθούν.

Γνωρίζει ή δεν γνωρίζει ο ίδιος λίγη βαλκανικκή ιστορία; Εάν, λέω εάν, ο ιδιος δεν την γνωρίζει, δεν είναι δυνατό να τον ενημερώση κάποιος από την κουστωδία του για να αποτρέψει μία μελλοντική αιματοχυσία; Η ονομασία που αποτρέπει στο στάδιο που φθάσαμε είναι αυτή της Σλαβομακεδονίας και αυτή πρεπει να επιβάλλουμε.

Τελειώνω και θέλω να επισημάνω, ότι τόσο εσείς όσο και η εφημερίδα σας αποφεύγετε να γράψετε το όνομα του παπουτσορίπτη, ενώ το όνομα του γράφετε από όλες σχεδόν τις εφημερίδες. Δεν νομίζετε ότι έχετε απέναντι στους αναγνώστες σας την υποχρέωση για πλήρη και ουδέτερη ενημέρωση; Αν συμφωνούμε ή όχι με την πράξη του γιατρού δεν έχει καμία σημασια. Ο γιατρός πέρασε στην ιστορία και οφείλουμε να το επεξεργαστούμε, γιατί καί πως φθάσαμε σε αυτό το σημείο.

Διατελώ με τιμή,

Γεώργιος Α. Βλάχος
Wiesenweg 38
37412 Herzberg am Harz
Deutschland

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ