ΑΘΗΝΑ. Η Παλλακωνική Ομοσπονδία Ελλάδος, συμμετέχοντας με την ιδιότητα του συνδιοργανωτή στο συνέδριο των Ομοσπονδιών ΗΠΑ και Καναδά, που πραγματοποιείται κάθε τέσσερα χρόνια στην Ελλάδα, και με τη συμμετοχή της Ένωσης επαναπατρισθέντων Λακώνων, πραγματοποίησε την Κυριακή το βράδυ μουσική εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, προς τιμή των ομογενών.

Το Διοικητικό της Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για συναίνεση και συστράτευση στη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε, τίμησε στην εκδήλωση αυτή τον πρόεδρο του ΣΑΕ, κ. Στέφανο Ταμβάκη και τον Ύπατο Πρόεδρο των Ομοσπονδιών ΗΠΑ και Καναδά, κ. Κώστα Κουτράκο, για τις προσπάθειές τους σχετικά με την κινητοποίηση των αποδήμων, με στόχο την αρωγή τους στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης της χώρας.

Παραλαμβάνοντας την τιμητή διάκριση από την Πρόεδρο της Παλλακωνικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, κα. Μουσταφέλου, ο Πρόεδρος του ΣΑΕ εξέφρασε τα ειλικρινή του συγχαρητήρια για την δράση και το σημαντικό έργο που επιτελεί η οργάνωση, ενώ επισήμανε ότι «η ιστορία των Λακώνων στο βάθος των αιώνων είναι από μόνη της το φωτεινό παράδειγμα προσφοράς, δύναμης, αγάπης προς την πατρίδα και τον συνάνθρωπο, αυταπάρνησης, αυτοθυσίας και εθελοντικής προσφοράς».

Ευχαριστώντας για την τιμή που του επιφύλαξαν, ο κ. Ταμβάκης τόνισε:

«Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε. Αυτό το μήνυμα στέλνουν οι δυνάμεις του ελληνισμού από τα πέρατα της οικουμένης. Εμείς, που γεννηθήκαμε και ζούμε μακριά από την πατρίδα μας, που συμμετέχουμε στα κοινά, αγαπάμε και στηρίζουμε την Ελλάδα μας. Αγωνιζόμαστε όλοι μαζί ενωμένοι αφού οι αρχές, τα ιδανικά, οι στόχοι και τα οράματα μας είναι κοινά. Για αυτό δεν μπορούσαμε να μείνουμε αμέτοχοι, την κρίσιμη αυτή περίοδο. Από την πρώτη στιγμή δηλώσαμε παρόντες και σε αυτή τη συγκυρία. Το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) κινείται και προσπαθεί να βοηθήσει στο μέγιστο των δυνάμεών του. Μεταξύ άλλων, προτείναμε την έκδοση του ομογενειακού ομολόγου (με χαρά διαβάσαμε ότι η ιδέα μας αυτή γίνετε πραγματικότητα από την πολιτεία) συμμετέχουμε, σε συνεργασία με την Πολιτεία, εκστρατείας τόνωσης της τουριστικής κίνησης στη χώρα μας, με στόχο την αναζωπύρωση του Τουρισμού στην πατρίδα».

Σαν δείγμα εκτίμησης και αγάπης, ο κ. Ταμβάκης προσέφερε ένα αντίτυπο του συλλεκτικού τόμου, του ποιήματος του μεγάλου Αλεξανδρινού μας ποιητή Κωνσταντίνου Π. Καβάφη, «Η Πόλις», μεταφρασμένο σε 33 γλώσσες, έκδοση του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού για την επέτειο των 75 χρόνων από τον θάνατο του.

Η συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής, με τίτλο «Στην αγκαλιά του Ταΰγετου», τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού. Το πρόγραμμα περιελάμβανε τα έργα της συνθέτιδας Πηγής Λυκούδη, «Χορεύοντας με τον Ταΰγετο», ενότητα τραγουδιών σε ποίηση Νικηφόρου Βρεττάκου, σε ερμηνεία της Ελένης Πέτα, και το συμφωνικό ποίημα «Η δίψα στον Μυστρά», σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου, τα τραγούδια του οποίου ερμήνευσε ο Δημήτρης Μπάσης. Απήγγειλε ο Γιάννης Φέρτης. Συνέπραξαν η Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής και 17 ακόμη μουσικοί, υπό τη διεύθυνση του Αλέξανδρου Μυράτ.

Πηγή: www.sae.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ