Προσκλητήριο για ενότητα και ομοψυχία για την αντιμετώπιση των νέων προκλήσεων αποτελεί για τον Απανταχού Ελληνισμό η φετινή Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου, φωτεινό ορόσημο στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας.

Με τους εορτασμούς σε κάθε ελληνική γωνιά της Γης, οι Έλληνες της Διασποράς γιορτάζουμε και τιμούμε το ηρωικό «ΟΧΙ» του Λαού μας, που σημάδεψε την πάλη της ανθρωπότητας ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό.

Τιμούμε τη μνήμη των Ελλήνων που θυσίασαν τη ζωή τους για τα  ιερά και τα όσια της πατρίδας, για την προάσπιση της πανανθρώπινης Ελευθερίας. Τιμούμε τον ηρωισμό όλου του Ελληνικού Λαού, που έμεινε στην σύγχρονη παγκόσμια ιστορία, καθώς σημάδεψε καθοριστικά την εξέλιξη του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου.

Μαζί με την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, τιμούμε και συμμετέχουμε νοερά και στους εορτασμού της Θεσσαλονίκης, Πρωτεύουσα του Απόδημου Ελληνισμού, για τον πολιούχο Άγιο Δημήτριο και την απελευθέρωση της πόλης.

Στις μέρες μας, που η Πατρίδα έρχεται αντιμέτωπη με νέες προκλήσεις, οι Έλληνες απανταχού της Γης ανανεώνουμε τη δέσμευσή μας να συμπαρασταθούμε με ομοψυχία σε αυτόν το νέο αγώνα, στέλνοντας παντού το μήνυμα της αισιοδοξίας, της ελπίδας, της νίκης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ