Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. ΑΝΔΡΕΑΣ, έκανε τις ακόλουθες Δηλώσεις :

«Εξ αφορμής του θορύβου που προκλήθηκε, ως μη ώφελε, από το περιεχόμενο τής προσφωνήσεώς μου στην Βούρμπιανη του Γράμμου κατά το μνημόσυνο των ηρώων τού αντισυμμοριακού αγώνος, την Κυριακή 28 Αυγούστου, έχω να παρατηρήσω τα εξής :

  1. Το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Συνόδου εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία αποτελούν προσωπικές μου απόψεις τα όσα είπα στον Γράμμο «και όχι απόψεις που έχει υιοθετήσει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος». Δεν γνωρίζω ποιές εν προκειμένω είναι οι απόψεις της Συνόδου.
  2. Ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων Γ. Καλαντζής σε δηλώσεις του λέει ότι «ορισμένοι (υπονοώντας εμένα) επιλέγουν να κηρύξουν το λόγο τού μίσους και της σύγκρουσης», «την ίδια στιγμή που η Επιτροπή Διαλόγου με την Εκκλησία προσφέρει λύσεις σε χρόνια προβλήματα». Και επιλέγει : «Θα ήταν χρήσιμο να αντιληφθούν (οι «ορισμένοι», δηλαδή εγώ) ότι πριονίζουν το κλαδί που κάθονται». Δηλώνω ευθέως και άνευ περιστροφών, ότι ούτε τον κ. Καλαντζή γνωρίζω, ούτε αν κάθωμαι σε κάποιο … κλαδί ! Γνωρίζω, όμως, την αγωνία του λαού του Θεού και τα πολυποίκιλα και εξόχως πιεστικά προβλήματά του, καθώς και το επισκοπικό μου χρέος στην ακριτική και αιματοβαμμένη Μητρόπολή μου.

Γι’ αυτό, ας γνωρίζουν και στην Ιερά Σύνοδο και στο Υπουργείο Παιδείας, όπως και τα διάφορα «αλαλάζοντα κύμβαλα» που βρήκαν ευκαιρία να προβούν σε δηλώσεις εναντίον μου για να βγουν από την αφάνειά τους, ότι αυτή η πολεμική δεν με φοβίζει καθόλου. Διότι ως διάδοχος του μεγάλου και ηρωϊκού Ιεράρχου ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΥ, βάζω όχι τον θρόνο πάνω από τις αρχές μου, αλλά τις αρχές μου πάνω από χίλιους θρόνους. Κι’ όπως ετόνισα στην λιτανεία του Αγίου Κοσμά (23 Αυγούστου), μόνον ο θάνατος θα μου κλείση το στόμα. Τελεία και παύλα ».

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως.
Εν Δελβινακίω τη 2α Σεπτεμβρίου 2011

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ