Φουντώνουν τα επεισόδια αντιεμβολιαστών στο Ουέλιγκτον της Νέας Ζηλανδίας. Ταραχές και έφοδοι της αστυνομίας. «Παλεύουμε για να διατηρήσουμε τον τρόπο ζωής μας», λένε οι διαδηλωτές.Η αστυνομική επιδρομή ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες για να διαλυθεί ο πρόχειρος καταυλισμός των διαδηλωτών.

Σημειώθηκαν ταραχές και ξέσπασαν φωτιές σε σκηνές των διαδηλωτών, λίγα μόλις μέτρα από το κτίριο της Βουλής. Λόγω των επεισοδίων ανεστάλησαν όλες οι σιδηροδρομικές συγκοινωνίες στο Ουέλιγκτον και παρέλυσε η κίνηση στο κέντρο.

Η αστυνομία είπε ότι ανακαταλήφθηκε αρκετός χώρος, συνελήφθησαν πάνω 60 άτομα και απομακρύνθηκαν περισσότερα από 50 αυτοκίνητα. Τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί, χωρίς όμως να απειλείται η ζωή τους.

95% εμβολιασμένοι στη Νέα Ζηλανδία

Αρκετοί διαδηλωτές αποχώρησαν, άλλοι όμως αντιστάθηκαν, χρησιμοποιώντας πυροσβεστήρες, ξύλα, καρέκλες, μπουκάλια με νερό και άλλα αντικείμενα κατά των αστυνομικών, οι οποίοι στην προσπάθειά τους να τους απωθήσουν έριξαν σπρέι πιπεριού.

«Ηρθε η ώρα να φύγουν», είπε η πρωθυπουργός της χώρας, Τζασίντα Άρντερν, σημειώνοντας ότι οι διαδηλωτές παρανόμως βρίσκονται σε χώρους του κοινοβουλίου.

Διαδηλωτές ανέφεραν σε διεθνή μέσα ότι «παλεύουμε για να διατηρήσουμε τον τρόπο ζωής μας» και ότι θέλουμε να χειριζόμαστε όπως επιθυμύμε το σώμα μας.

Σημειώνεται πως στη Νέα Ζηλανδία το ποσοστό των εμβολιασμένων με δύο δόσεις είναι περίπου 95%.

Θέμης Καλλός, Σίδνεϋ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ