Στο κατάμεστο Πέτρινο Πολιτιστικό Κέντρο Πυλαίας μίλησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Απόστολο Τζιτζικώστα και υποψήφιους Περιφερειακούς συμβούλους. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι βουλευτές Β’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Θεόδωρος Καράογλου και Σάββας Αναστασιάδης, ο Δήμαρχος Πανοράματος και υποψήφιος Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καιτετζίδης, ο Δήμαρχος Χορτιάτη Μιχάλης Γεράνης, ο Δήμαρχος Πυλαίας Βασίλης Καρτάλης καθώς και πλήθος αυτοδιοικητικών στελεχών.

Στην ομιλία του ο κ. Ψωμιάδης υποστήριξε ότι οι πολιτικοί του αντίπαλοι προσπαθούν με «άναρθρες κραυγές» να καλύψουν τον πανικό τους και την απουσία προεκλογικού προγράμματος. «Γεγονός είναι, πως 24 μόλις ημέρες πριν τις εκλογές, δεν έχουν μπει στον κόπο να μας παρουσιάσουν ακόμη το πρόγραμμα τους» είπε, προτρέποντας τον Μάρκο Μπόλαρη «να μην στεναχωριέται» γιατί «στις 7 Νοεμβρίου τελειώνει το αγροτικό του και επιστρέφει στα έδρανα του Ελληνικού Κοινοβουλίου».

Αναφερόμενος στα 8 χρόνια θητείας του στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης, επισήμανε ότι αυτός και οι συνεργάτες του έδωσαν προτεραιότητα στην υλοποίηση έργων ουσίας που θα διευκόλυναν την καθημερινότητα του πολίτη. «Πιστεύω, πως πετύχαμε το στόχο μας και κερδίσαμε την εμπιστοσύνη των πολιτών» ανέφερε χαρακτηριστικά και επικεντρώθηκε στα έργα που δρομολογήθηκαν και υλοποιήθηκαν στους δήμους Πανοράματος, Πυλαίας και Χορτιάτη σε επίπεδο σχολικής στέγης και αθλητικών υποδομών.

Σε άλλο σημείο, ο κ. Ψωμιάδης μίλησε με κολακευτικά λόγια για τον Ιγνάτιο Καίτετζίδη και εξέφρασε τη σιγουριά του ότι θα εκλεγεί δήμαρχος στον Καλλικράτειο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη με έδρα το Πανόραμα. «Το αξίζει, είναι ένας εξαιρετικά επιτυχημένος αυτοδιοικητικός, με πλούσια εμπειρία, με έργο, ένας πολιτικός που ενώνει, που έχει το δικαίωμα να κοιτά τον κόσμο στα μάτια» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Από την πλευρά του, ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας, αναφέρθηκε στις προοπτικές ανάπτυξης του νέου Δήμου. «Στόχος μας», είπε, «είναι να συνεργαστούμε στενά με τη νέα δημοτική αρχή και να προχωρήσουμε τα έργα που απαιτούνται για την αναβάθμιση της περιοχής».

Στη συνέχεια ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Π. Ψωμιάδης, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Απόστολο Τζιτζικώστα και υποψήφιους Περιφερειακούς συμβούλους, μίλησε σε συγκέντρωση Ποντίων Ομογενών σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.

Στην ομιλία του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας τόνισε ότι μιλά στα «αδέλφια» του, στο «αίμα» του. «Μιλάω στους Τραντέλληνες, σε όλες και όλους εσάς που είστε περήφανοι για την Ποντιακή καταγωγή σας, που είστε περήφανοι για την Παναγία μας τη Σουμελά, που είστε υπερήφανοι για την πίστη μας, για την ιστορία μας, για τον πολιτισμός μας, για τη λαλιά μας, για τα τραγούδια μας. Είμαστε Έλληνες και Πόντιοι, αυτή είναι η τιμή μας και η υπερηφάνεια μας».

Από την πλευρά του, ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας, κάλεσε τους ομογενείς να συμμετέχουν ενεργά στα κοινά της χώρας μας. Όπως τους είπε: «Η εμπειρία που έχετε αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια που ζείτε στην Ελλάδα είναι πολύ χρήσιμη για όλους μας. Θέλουμε να έρθετε μαζί μας, να συμμετέχετε στα κοινά και να μας βοηθήσετε να εφαρμόσουμε πολιτικές που θα διευκολύνουν τη ζωή για τους ομογενείς που έρχονται στη χώρα μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ