ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΩΤΗΣ:
«Να χαρακτηριστεί ολόκληρη η ύπαιθρος χώρα του νέου διευρυμένου Δήμου Αγρινίου, ως ΖΩΝΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ – ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΠΟ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ»
Πάνω από 8.000 κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της λίμνης Τριχωνίδας επισκέφθηκαν την Παρασκευή και Σάββατο το «1ο FESTIVAL ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ».
Αν και η κεντρική στόχευση ήταν η ελιά, ο καρπός της και το λάδι («ΕλαιοΘΕΣΤΙΑ»), η οποία ικανοποιήθηκε με την παρουσία 80 μεταποιητικών και τυποποιητικών μονάδων και μικρομεσαίων παραγωγών από την περιοχή αλλά και την υπόλοιπη Στερεά Ελλάδα, ιδιαίτερη προβολή δόθηκε και στα άλλα τοπικά προϊόντα (Μαλαγουζιά – Τοπικός λευκός οίνος, κάστανο Αρακύνθου, κηπευτικά Παναιτωλίου, Αθερίνα καθώς και στην αιματόχρωμη ποικιλία πορτοκαλιού της Μυρτιάς – Σαγκουίνι Γουρίτσας).
Οι επισκέπτες του festival είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους παραγωγούς και τις εταιρείες μεταποίησης και τυποποίησης της ελιάς και να ενημερωθούν για την ποιότητα και τη μοναδικότητα των προϊόντων που εκτέθηκαν.
Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των επισκεπτών απέσπασαν οι ανεξάρτητοι παραγωγοί των 6 δήμων της περιοχής (Θεστιέων, Αγρινίου, Παραβόλας, Θέρμου, Μακρυνείας και Αρακύνθου), οι οποίοι πρόβαλαν τα προϊόντα τους σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.
Η πρώτη μέρα του festival
Την πρώτη μέρα του Festival παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της συνεργασίας του Δήμου Θεστιέων και του Πανεπιστημίου των Πατρών για την Ανάπτυξη του βιολογικού τρόπου ελαιοκαλλιέργειας στο Δήμο Θεστιέων με επιβλέπουσα την ερευνήτρια κ. Αθηνά Θεοδωρακοπούλου από τον κ. Διον. Πιτουρά (υπεύθυνο έρευνας Πανεπιστημίου Πατρών), αφού προηγήθηκε χαιρετισμός του Δημάρχου Θεστιέων Δημήτρη Τραπεζιώτη, του Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου της Πάτρας κ. Βασ. Αναστασόπουλου και του σκηνοθέτη Μαν. Μανουσάκη, με την ιδιότητά του ως Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς.
Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Θεστιέων σημείωσε ότι «ο Δήμος Θεστιέων διοργανώνει φέτος για πρώτη φορά σε συνεργασία με την ΔΗ.Κ.Ε.ΘΕ. και το Πνευματικό Κέντρο το “1ο Φεστιβάλ τοπικών προϊόντων”, με την πεποίθηση ότι η συγκεκριμένη δράση μπορεί να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο με το οποίο όχι απλά και μόνο θα επιχειρήσουμε να ανατρέψουμε την απαξίωση της παραγωγής της περιοχής μας, αλλά ταυτόχρονα και παράλληλα και με άλλες πρωτοβουλίες που πρέπει να αναπτυχθούν θα δώσουν στην περιοχή την απαραίτητη παραγωγική δυναμική που μέχρι σήμερα ελλοχεύει και ασφυκτιά μέσα στην εγκατάλειψη της υπαίθρου, που συγκεκριμένες πολιτικές έχουν επιφέρει.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη συνεργασία του Δήμου Θεστιέων με το Πανεπιστήμιο επισημαίνοντας ότι «ο Δήμος Θεστιέων έχει οικοδομήσει μια συνεργατική σχέση με το Πανεπιστήμιο Πατρών στο πλαίσιο της οποίας ο Δήμος έλαβε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού το βραβείο της “χρυσής Ελαίας”. Ο στόχος», είπε, «είναι να εμπνεύσουμε και να ενθαρρύνουμε τους αγρότες προς την κατεύθυνση της παραγωγής ποιοτικών προϊόντων, να αναδείξουμε τη μοναδικότητα ορισμένων εξ αυτών με την επανεισαγωγή του ντόπιου αγροτικού γενετικού υλικού και με την παράλληλη ανάπτυξη συλλογικών δράσεων έτσι ώστε μακροπρόθεσμα να χαρακτηριστεί ολόκληρη η ύπαιθρος χώρα του νέου διευρυμένου Δήμου Αγρινίου (η υψηλής παραγωγικής αξίας γη της παρατριχώνιας περιοχής, ο κάμπος του Αγρινίου και οι καλλιεργούμενες ορεινές και ημιορεινές εκτάσεις του Παναιτωλικού, του Αρακύνθου και του Δήμου Στράτου) ως ΖΩΝΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ – ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΠΟ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ. Έτσι θα αποκτήσει προστιθέμενη αξία η περιοχή, θα αυξήσουμε την ελκυστικότη τα της και θα ενδυναμώσουμε την τοπική οικονομία».
Καταλήγοντας τόνισε ότι «η προσπάθεια δεν θα πρέπει να σταματήσει εδώ. Πρέπει να υποστηρίξουμε την περαιτέρω ανάπτυξη του δευτερογενούς τομέα δεδομένου ότι στο νέο Δήμο Αγρινίου υπάρχουν αρκετές επιχειρήσεις επεξεργασίας ελιάς, οι οποίες έχουν προχωρήσει στην τυποποίηση και την εμπορία. Πρέπει επίσης να προωθήσουμε τις διαδικασίες πιστοποίησης και διασφάλισης των σημάτων και συστημάτων ποιότητας (ISO, ΠΟΠ, ΠΓΕ), διότι έτσι τα προϊόντα αποκτούν προστιθέμενη αξία και μεγαλύτερη δυνατότητα διείσδυσης στο ανταγωνιστικό περιβάλλον της αγοράς, αφού ένα προϊόν δεν αρκεί μόνο να είναι ποιοτικό, αλλά πρέπει και να μπορεί να το αποδείξει.
Τέλος θα πρέπει να συνδυάσουμε την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων με τον τοπικό πολιτισμό, την ιστορία, την παράδοση για να μπορέσουμε να συνδέσουμε έτσι τον πρωτογενή τομέα με τον τριτογενή και ειδικότερα με τον βιώσιμο και ποιοτικό τουρισμό, και μάλιστα με τις ειδικότερες εκδοχές του, τον οικοτουρισμό και τον αγροτουρισμό, που συνάδουν με τα δεδομένα και τη φυσιογνωμία της περιοχής μας. Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργήσουμε προϋποθέσεις για την αναγνώριση και καθιέρωση ενός brand name που θα χαρακτηρίζει τη μοναδικότητα, την αξιοπιστία και το ήθος της προσφοράς των ποικίλων προϊόντων και υπηρεσιών της περιοχής μας».
Ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών αναφέρθηκε με εγκωμιαστικά λόγια για την προσπάθεια που όλα αυτά τα χρόνια καταβάλει ο Δήμαρχος Θεστιέων για την ποιοτική αναβάθμιση της καλλιέργειας και της παραγωγής καθώς και την προβολή και ανάδειξη των μοναδικών και ποιοτικών προϊόντων της ευρύτερης περιοχής επισημαίνοντας ότι η συνεργατική αυτή προσπάθεια της ερευνητικής ομάδας του Πανεπιστημίου αποτελεί ένα πρότυπο μοντέλο συνεργασίας που οικοδομεί νέους τρόπους συμμετοχής της πανεπιστημιακής και ερευνητικής γνώσης στους μηχανισμούς παραγωγής του πρωτογενή τομέα.
Η πρώτη μέρα του Festival ολοκληρώθηκε με την γιορτή της Αθερίνας που για οκτώ συνεχή χρόνια διοργανώνει ο Δήμος Θεστιέων κατά τη διάρκεια της οποίας προσφέρθηκε τηγανιτή Αθερίνα σε όλους τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι διασκέδασαν και χόρεψαν με την λαϊκή ορχήστρα του Βασίλη Παπαδογιώργου.
Η δεύτερη μέρα του festival
Την δεύτερη μέρα το πρωί οι επίσημοι φιλοξενούμενοι του φεστιβάλ ξεναγήθηκαν στο ιδιωτικό μουσείο ελιάς και λαδιού, στο Κέντρο Περιβάλλοντος Τριχωνίδας (ΚΕ.ΠΕ.ΤΡΙ.) και στο Αγρόκτημα Κ. Μούτσου (ΘΕΣΤΙΑ ΓΗ).
Το βράδυ παρουσιάστηκε το βιβλίο “Ελαιόλαδο – Συμβατικό Βιολογικό – Βρώσιμη Ελιά – Πάστα Ελιάς” του Απ. Κυριτσάκη (Καθηγητή Ελαιολάδου – Λιπαρών Υλών, Μ.Sc., Ph. D, Δ/ντή Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων Διατροφής Α -ΤΕΙ Θεσ/κης) με ομιλητές τον κ. Μ. Μανουσάκη (Σκηνοθέτη), τον κ. Α. Φαφούτη (Γεωπόνο Μ.sc Αντ/δρο του Δ.Σ. Νομαρχιακού Νοσοκομείου Αγρινίου) και τον συγγραφέα. Την παρουσίαση συντόνισε ο Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ κ. Π. Σόμπολος.
Στη συνέχεια η Αικ. Πολυμέρου – Καμηλάκη (Δ/τρια Λαογραφικού Κέντρου Έρευνας της Ακαδημίας των Αθηνών ανέπτυξε το θέμα: «Η Ελιά αύρα του πολιτισμού» με ταυτόχρονη προβολή Video Art.
Ακολούθησε εισήγηση του μέλους του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Μεταποιητών – Τυποποιητών Επιτραπέζιων Ελαιών (ΠΑΜΕΤΕ), προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου των βιομηχανικών και εμπορικών επιχειρήσεων αγροτικών προϊόντων «Αμάλθεια Α.Ε.» κ. Κ. Ζούκα με θέμα: «Ελληνική επιτραπέζια ελιά – Προβλήματα και προοπτικές».
Τα βραβεία του festival
Σημείο αναφοράς της λειτουργίας του festival αποτέλεσε η απονομή των βραβείων του 1ου διαγωνισμού πάστας ελιάς, της επιτραπέζιας ελιάς και του ελαιολάδου στην οποία συμμετείχαν 18 επιχειρήσεις και 57 παραγωγοί.
Το festival έκλεισαν η παιδική χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Χαλκιοπούλων Δήμου Ινάχου, η παιδική χορωδία βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής του Δήμου Θεστιέων και οι «Μερακλήδες» Αγρινίου με παραδοσιακούς χορούς.
Παρευρέθηκαν …
Το festival τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές Παναγιώτης Κουρουμπλής και Κώστας Καραγκούνης, ο πρώην βουλευτής, νομάρχης και δήμαρχος Αγρινίου Γιάννης Βαϊνάς, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοκαρνανίας Κώστας Μπόκας, ο πρώην αναπληρωτής γραμματέας αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Ναούμης, ο αντιδήμαρχος Αγρινίου Στάθης Τσούκαλος, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Αγρινίου και Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Ζαμπάρας, ο γραμματέας της ΤΟ3 του ΠΑΣΟΚ Γρηγόρης Τζογάνης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοσίων Σχολείων του Δήμου Αγρινίου Τάρεκ Αλοπισάτ και ο υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου στις εσωκομματικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Αντωνόπουλος.
ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΑΡΘΕΝΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ 2009-10
Δήμος Θεστιέων 23 & 24 Ιουλίου 2010
Στα πλαίσια του 1ου Φεστιβάλ τοπικών προϊόντων Τριχωνίδας, 23 & 24 Ιουλίου 2010 ΕλαιοΘεστία πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός παρθένου ελαιολάδου παραγωγής 2009-10.
Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 59 δείγματα παραγωγών της περιοχής και η αξιολόγησή τους έγινε σύμφωνα με τους κανόνες που ακολουθούνται στο διαγωνισμό παρθένου ελαιολάδου που διοργανώνει το Διεθνές Ελαιοκομικό Συμβούλιο και σύμφωνα με όλους τους κανόνες δεοντολογίας σε ότι αφορά στη διατήρηση του αδιάβλητου του διαγωνισμού και της επιστημονικής μεθόδου γευσιγνωσίας.
Η ανάδειξη των νικητών έγινε σε δύο φάσεις.
Στην πρώτη φάση του διαγωνισμού αποκλείστηκαν τα ελαιόλαδα που παρουσίαζαν γευστικο-οσφραντικά ελαττώματα, έγινε η κατάταξη των υπολοίπων σε δύο κατηγορίες ως προς την ένταση του φρουτώδους (μεσαία και ισχυρή ένταση) και επιλέχθηκαν τα είκοσι με την υψηλότερη βαθμολογία.
Στην δεύτερη φάση του διαγωνισμού επαναλήφθηκε η αξιολόγηση των είκοσι δειγμάτων και βάσει τη βαθμολογίας τους κέρδισαν τα αντίστοιχα βραβεία, όπως φαίνεται στους πίνακες που ακολουθούν.
ΙΣΧΥΡΗ ΕΝΤΑΣΗ ΦΡΟΥΤΩΔΟΥΣ | |
ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ | ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΜΑΡΙΑ, ΔΗΜΟΣ ΑΡΑΚΥΝΘΟΥ |
ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ | ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΑΡΑΚΥΝΘΟΥ |
ΑΡΓΥΡΟ ΒΡΑΒΕΙΟ | ΣΒΕΝΤΖΟΥΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΒΟΛΑΣ |
ΑΡΓΥΡΟ ΒΡΑΒΕΙΟ | ΣΙΑΔΗΜΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΤΙΕΩΝ |
ΧΑΛΚΙΝΟ ΒΡΑΒΕΙΟ | ΣΙΑΔΗΜΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΤΙΕΩΝ |
ΧΑΛΚΙΝΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΙΣΟΨΗΦΙΣΑΝ | ΠΑΛΑΙΟΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΔΗΜΟΣ ΑΡΑΚΥΝΘΟΥ
ΦΛΩΚΑΤΟΥΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΟΥ |
ΜΕΣΑΙΑ ΕΝΤΑΣΗ ΦΡΟΥΤΩΔΟΥΣ | |
ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ | ΛΑΖΑΡΙΝΗΣ ΚΩN/ΝΟΣ, ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΒΟΛΑΣ |
ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ | ΤΑΚΤΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΒΟΛΑΣ |
ΑΡΓΥΡΟ ΒΡΑΒΕΙΟ | ΚΑΤΣΙΜΑΡΔΟΣ ΣΠΥΡΟΣ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΟΥ |
ΑΡΓΥΡΟ ΒΡΑΒΕΙΟ | ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ, ΔΗΜΟΣ ΑΡΑΚΥΝΘΟΥ |
ΧΑΛΚΙΝΟ ΒΡΑΒΕΙΟ | ΖΗΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΤΙΕΩΝ |
ΧΑΛΚΙΝΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΙΣΟΨΗΦΙΣΑΝ | ΤΡΑΓΟΥΛΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΔΗΜΟΣ ΑΡΑΚΥΝΘΟΥ
ΚΟΥΤΣΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΤΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΑΡΑΚΥΝΘΟΥ |
Η αξιολόγηση έγινε από τους γευσιγνώστες:
Μαρία Λαζαράκη, Έφη Χριστοπούλου, Αλίκη Γαλή, Γιάννη Πούλο, Σταματία Χρόνη, μέλη της ομάδας δοκιμαστών της Γενικής Γραμματείας του Καταναλωτή του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, η οποία είναι αναγνωρισμένη από το Διεθνές Ελαιοκομικό Συμβούλιο και διαπιστευμένη από το ΕΣΥΔ.
ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟY ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΣΤΑ ΕΛΙΑΣ 2009-10
Δήμος Θεστιέων 23 & 24 Ιουλίου 2010
Στα πλαίσια του 1ου Φεστιβάλ τοπικών προϊόντων Τριχωνίδας, 23 & 24 Ιουλίου 2010 ΕλαιοΘεστία πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός επιτραπέζιας ελιάς και πάστα ελιάς. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 28 δείγματα επιτραπέζιας ελιάς και 15 δείγματα πάστα ελιάς παραγωγών – τυποποιητών της περιοχής και η αξιολόγησή τους έγινε σύμφωνα με όλους τους κανόνες δεοντολογίας σε ότι αφορά στη διατήρηση του αδιάβλητου του διαγωνισμού και της επιστημονικής μεθόδου γευσιγνωσίας. Στην αξιολόγηση εκτός της γεύσης ελήφθη υπόψη η αλατότητα, η οξύτητα, η φρεσκάδα του προϊόντος και η ισορροπία στη γεύση.
ΠΑΣΤΑ ΕΛΙΑΣ | |
ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ | ΓΟΥΒΕΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ΔΗΜΟΣ ΜΑΚΡΥΝΕΙΑΣ |
ΑΡΓΥΡΟ ΒΡΑΒΕΙΟ | ΗΛΙΔΑ ΑΒΕΕ ΑΡΟΥΚΑΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΤΙΕΩΝ |
ΧΑΛΚΙΝΟ ΒΡΑΒΕΙΟ | ΓΟΥΒΕΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ΔΗΜΟΣ ΜΑΚΡΥΝΕΙΑΣ |
ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΕΛΙΑ ΚΑΛΑΜΩΝ | |
ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ | ΑΙΤΩΛΙΚΗ |
ΑΡΓΥΡΟ ΒΡΑΒΕΙΟ | GAEA ΑΕ |
ΧΑΛΚΙΝΟ ΒΡΑΒΕΙΟ | OLIVE QUEEN ΠΡΕΒΕΝΤΖΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΤΙΕΩΝ |
ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΕΛΙΑ ΜΑΥΡΗ-ΞΑΝΘΙΑ | |
ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ | ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΕΛΑΙΩΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΤΙΕΩΝ |
ΑΡΓΥΡΟ ΒΡΑΒΕΙΟ | OLIVE QUEEN ΠΡΕΒΕΝΤΖΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΤΙΕΩΝ |
ΧΑΛΚΙΝΟ ΒΡΑΒΕΙΟ | OLIVE QUEEN ΠΡΕΒΕΝΤΖΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΤΙΕΩΝ |
ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΕΛΙΑ ΠΡΑΣΙΝΗ | |
ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ | ΗΛΙΔΑ ΑΒΕΕ ΑΡΟΥΚΑΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΤΙΕΩΝ |
ΑΡΓΥΡΟ ΒΡΑΒΕΙΟ | ΗΛΙΔΑ ΑΒΕΕ ΑΡΟΥΚΑΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΤΙΕΩΝ |
ΧΑΛΚΙΝΟ ΒΡΑΒΕΙΟ | ΤΣΕΛΙΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΤΙΕΩΝ |
Η αξιολόγηση έγινε από τους γευσιγνώστες: Μαρία Λαζαράκη, Έφη Χριστοπούλου, Αλίκη Γαλή, Σταματία Χρόνη, Κοντοδαίμων Παναγιώτη, Ντούτσια Γεώργιο, Βαρσαμίδη Aργύρη, μέλη της ομάδας δοκιμαστών της Γενικής Γραμματείας του Καταναλωτή του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, η οποία είναι αναγνωρισμένη από το Διεθνές Ελαιοκομικό Συμβούλιο και διαπιστευμένη από το ΕΣΥΔ.
Ο διαγωνισμός διεξήχθη στον ξενώνα «Θέστιος» του Δήμου Θεστιέων.