Με πρωταρχικό άξονα την πιστή τήρηση των προβλεπόμενων -από την επίσημη Πολιτεία- μέτρων για την προστασία από τον Κορωνοϊό (Covid-19), «άνοιξε» τις εργασίες του το Διεθνές Διαδικτυακό Συνέδριο Φυσικής “International Conference on New Frontiers in Physics, ICNFP 2020”, το οποίο πρόκειται να διεξαχθεί στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ) από τις 5 έως και τις 12  Σεπτεμβρίου 2020.

Το 9ο κατά σειρά «Διεθνές Συνέδριο για τα Νέα Σύνορα της Φυσικής», που φέτος είναι διαδικτυακό, δίδει ιδιαίτερη έμφαση στη διεπιστημονικότητα με τη συμμετοχή διεθνώς αναγνωρισμένων επιστημόνων, από τα μεγαλύτερα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, καθώς και το CERN (“Conseil Européen pour la  Recherche Nucléaire”), με θέματα των διαφόρων κλάδων της Φυσικής, όπως της φυσικής βαρέων ιόντων, της πυρηνικής φυσικής, της φυσικής στοιχειωδών σωματίων, της αστροφυσικής και της κοσμολογίας.

Κατά την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου ο Δρ Κωνσταντίνος Β. Ζορμπάς, Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ, αφού καλωσόρισε τους συμμετέχοντες, αναφέρθηκε στην ανάγκη μίας διεπιστημονικής προσέγγισης της σύγχρονης έρευνας, γεγονός που βοηθά στον τρόπο κατανόησης ολόκληρου του κόσμου και ευχήθηκε καλή διεξαγωγή στις εργασίες του. Επίσης, τόνισε τις επιπτώσεις της πανδημίας στο κοινωνικό σύνολο, αναλύοντας τη σχέση της καταστροφής του φυσικού περιβάλλοντος και της οικονομίας με την υγεία και τέλος ανέφερε τον «πολιτικό λαϊκισμό» απέναντι στην επιστήμη και τους επιστήμονες.

Οι ελάχιστοι σύνεδροι που θα παρακολουθήσουν το Συνέδριο κατά την παραμονή τους στην Κρήτη θα επισκεφθούν Ιερές Μονές, καθώς και αξιοθέατα του νησιού σε ημερήσιες εκδρομές που έχουν προγραμματισθεί.

ΟΑΚ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ