Πριν από 25 χρόνια έλαβε χώρα στη πόλη Ασίζη της Ιταλίας (πατρίδα του αγίου Φραντζίσκου) συνάντηση των εκπροσώπων όλων των εκκλησιών και άλλων θρηκευμάτων, με σκοπό τη διατήρηση της ειρήνης σ’όλο τον κόσμο. Από τότε μέχρι και σήμερα τελούνται κάθε χρόνο παρόμοιες εκδηλώσεις σε διάφορες πόλεις της γής. Τις εκδηλώσεις οργανώνει το ίδρυμα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας “Άγιος Εγίδιος“, στις οποίες μετέχουν και εκπρόσωποι όλων των Ορθοδόξων Πατριαρχείων.

Εφέτος η κεντρική εκδήλωση θα γίνει στο Μόναχο από 11 μέχρι και 14 Σεπτεμβρίου, με συμμετοχή επισήμων εκπροσώπων των εκκλησιών και της πολιτείας. Ο Πατριάρχης Ρουμανίας και επίσκοποι απ’ όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες θα αφιχθούν στο Μόναχο, καθώς επίσης και ο Πρόεδρος της Γερμανίας κ. Βούλφ και η Πρωθυπουργος κ. Μέρκελ.

Η Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας μετέχει ενεργά στο όλο πρόγραμμα. Ο Σεβ.  κ. Αυγουστίνος θα λάβει μέρος και σε ειδική εκδήλωση στο Πνευματικό μας Κέντρο και θα διευθύνει τη Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου στις 7 μ.μ. συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με οικολογικό θέμα, όπου θα συμμετάσχουν διεθνείς προσωπικότητες.

Κυκλοφορεί στους ναούς μας αναλυτικό πρόγραμμα όλων των εκδηλώσεων.

Επίσης στην ιστοσελίδα www.friedenstreffen.de

Στην εκδήλωση με τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Αυγουστίνο στις 12.09.2011 είστε όλοι προσκεκλημένοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ