“Η 1η Απριλίου 1955 είναι Επέτειος Μνήμης και Τιμής στους ανθρώπους εκείνους που η ιστορία σήμερα αναγνωρίζει ως Ήρωες, σηματοδοτώντας την ημέρα έναρξης του Απελευθερωτικού Αγώνα του Κυπριακού Λαού ενάντια στην αγγλική κατοχή με στόχο την πολυπόθητη Ένωση με την μητέρα Ελλάδα. Ολόκληρος ο Ελληνισμός αναγνωρίζει και τιμά το μεγαλείο του Αγώνα και τη θυσία των Ηρώων της Εθνικής Οργάνωσης Κυπρίων Αγωνιστών Ε.Ο.Κ.Α, που άνοιξε το δρόμο για την ανεξαρτησία της Κύπρου.

Oi Κύπριοι Hρωες όπως ο Γρηγόρης Αυξεντίου, ο Κυριάκος Μάτσης, ο Μάρκος Δράκος, ο Μιχαλάκης Καραολής, ο Ευαγόρας Παλληκαρίδη,ς ο Ιάκωβος Πατάτσος, και τόσα άλλα παλλικάρια της Κύπρου  αποτελούν πολύτιμο κομμάτι της λαμπρής, πολύχρονης πορείας της Μεγαλονήσου, γράφοντας έτσι την δική τους σελίδα στην μακραίωνη ιστορία του Ελληνισμού.

Η Κύπρος σήμερα, αν και ενταγμένη στην ευρωπαϊκή οικογένεια από το 2004, αντιμετωπίζει ακόμη το διεθνές έγκλημα της παράνομης εισβολής και κατοχής του περίπου 40% του εδάφους της από την γείτονα χώρα Τουρκία.

Ο Λαός της όμως μαζί με σύσσωμο τον Ελληνισμό όπου γης αγωνίζεται για την δικαίωση, μια δικαίωση που θα έρθει με την επίτευξη μιας δίκαιης, λειτουργικής και βιώσιμης λύσης που θα τερματίζει την κατοχή και τον εποικισμό, θα επανενώσει το έδαφος, το λαό, την οικονομία και τους θεσμούς. Θα διασφαλίζει το δικαίωμα της επιστροφής των προσφύγων και όλα τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα όλων των νομίμων πολιτών της σύμφωνα με τα ψηφίσματα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών περί Κύπρου, τις αρχές και τίς αξίες του Διεθνούς Δικαίου.

Η 1η Απριλίου και η θυσία των νέων Ηρώων της Κύπρου,  αποτελούν την αφετηρία, εφαλτήριο της δύναμής του Απανταχού Ελληνισμού αλλά και όλων των μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των παγκόσμιων οργανισμών  να αγωνιστούμε και να επιτύχουμε την δικαίωση που τόσα χρόνια προσμένει ο Λαός της Μεγαλονήσου.

Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Αυστρίας”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ