(c) ellinikignomi.eu

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Τον σκληρό ανταγωνισμό Γερμανίας, Κίνας και Ρωσίας να αγοράσουν όσα περισσότερα περιουσιακά στοιχεία της
Ελλάδας μπορούν, περιγράφει σ΄ ένα άρθρο του, που προκαλεί πολλά ερωτήματα, το περιοδικό “Newsweek”. athinaΣύμφωνα με την συντάκτρια του συγκεκριμένου δημοσιεύματος, οι τρεις χώρες επιδιώκουν να πάρουν όσες περισσότερες σημαντικές υποδομές μπορούν, οπως για παράδειγμα αεροδρόμια ,λιμάνια και δημόσιες επιχειρήσεις. Και θέλουν να τις πάρουν γρήγορα, όσο η Ελλάδα βρίσκεται στην δραματική οικονομική κατάσταση, που ζούμε.
Το άρθρο επισημαίνει την στροφή της ελληνικής Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που στην αρχή μπορεί να διαβεβαίωναν, ότι δεν είναι υπέρ του “ξεπουλήματος”, αλλά τώρα έχουν αλλάξει θέσεις και απόψεις.
Κάπως έτσι η κινεζική “COSCO” είναι βέβαιο, ότι θα πάρει το 51% του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας και η γερμανική “Fraport” τα περισσότερα τουριστικά αεροδρόμια της χώρας.

“Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας της Ελλάδας με την ΕΕ πολλά πράγματα θα συμβούν γρήγορα”

Όπως αναφέρει το “Newsweek”, στην λίστα πώλησης περιλαμβάνονται η Εγνατία Οδός, ακίνητα εκατομμυρίων δολαρίων σε Νέα Υόρκη, Ουάσιγκτον και Βελιγράδι, ιαματικές πηγές και μια πρώην αμερικανική αεροπορική βάση στο Ηράκλειο της Κρήτης.
Σύμφωνα πάντα με το άρθρο του “Newsweek”, εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ δήλωσε, ότι “τα πράγματα κινούνται και τώρα, αλλά θα κινηθούν πολύ πιο γρήγορα με την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων. Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας με την ΕΕ, πολλά πράγματα θα συμβούν γρήγορα”.
Επίσης γίνεται αναφορά στην γερμανική εταιρεία “Deutsche Invest Equity Partners”, η οποία διεκδικεί την απόκτηση του 67% των μετοχών του λιμένα της Θεσσαλονίκης.
Ακόμη επτά εταιρείες διεκδικούν τον λιμένα της Θεσσαλονίκης, μεταξύ των οποίων βρίσκονται η βρετανική “P&O Steam Navigation Company”, η ρωσική “Russian Railways” και η “International Container Terminal Services”, του Φιλιππινέζου επιχειρηματία Enrique K Razon.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ