ο Πρόεδρος της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών κ. Νικόλαος Ουζούνογλου

Την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 12:30 θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Γενικής Γραμματείας ΕνημέρωσηςΕπικοινωνίας (Φραγκούδη 11 & Αλεξ. Πάντου, Καλλιθέα) συνέντευξη τύπου κατά την οποία θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα της συναυλίας που διοργανώνεται από την Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017 στο Θέατρο του Κολεγίου Αθηνών.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.

Τους σκοπούς καιτο πρόγραμμα της εκδήλωσης θα παρουσιάσουν ο Πρόεδρος της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών κ. Νικόλαος Ουζούνογλου, η συνθέτρια Πηγή Λυκούδη ο μαέστρος Χρύσανθος Αλησάφης, οι ερμηνευτές AlexandraGravas, Σπύρος Κλείσσας και ο χοράρχης Κωνσταντίνος Αγγελίδης.

Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει την παρουσίαση του ορατορίου ΠΡΟΣΕΥΧΗ της Πηγής Λυκούδη.

Θα πραγματοποιηθεί με την σύμπραξη της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ Το έργο θα ερμηνεύσουν η μεσόφωνος AlexandraGravas και ο βαρύτονος Σπύρος Κλείσσας. Συμμετέχει ο βυζαντινός χορός ΤΡΟΠΟΣ. Μουσική Διεύθυνση Χρύσανθος Αληφάσης.

Το ορατόριο ΠΡΟΣΕΥΧΗ παρουσιάζει κατά τρόπο πρωτότυπο και μοναδικό τη συνύφανση των στοιχείων της Ανατολικής Μονωδίας-του Βυζαντινού μέλους και της Δυτικής κλίμακας λυρικής σύνθεσης. Εμπεριέχει δηλαδή τη μέθεξη του ελληνικού με το ευρωπαϊκό και του μονοφωνικού με το συμφωνικό. Το λιμπρέτο του είναι βασισμένο στην ορθόδοξη υμνολογία των Θεομητορικών και το σύνολο των Δεσποτικών εορτών της Ορθόδοξης εκκλησίας.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΤΜΗΜΑ

ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ