Επίσκεψη στην Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και την Έσση πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος, Ανδρέας Κατσανιώτης. Ειδικότερα, ο Υφυπουργός επισκέφθηκε τις περιοχές δικαιοδοσίας των Γενικών Προξενείων Ντύσσελντορφ και Φραγκφούρτης, όπου ζουν πάνω από το ήμισυ των Ελλήνων της Γερμανίας και πραγματοποίησε συναντήσεις με τοπικούς αξιωματούχους, την Μητρόπολη Γερμανίας και φορείς της Ομογένειας.

Στα πλαίσια της επίσκεψής του είχε συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο του Γερμανοελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου DHW Φαίδωνα Κοτσαμπόπουλο στο Ντύσσελντορφ και την Περιφερειακή Πρόεδρο του DHW για Έσση/Κεντρική Γερμανία Δρα. Μαρία Σοφιανοπούλου-Ρουκ στην Φραγκφούρτη.

Ειδικά στην συνάντηση με τον Πρόεδρο του DHW συζητήθηκαν οι ελληνογερμανικές εμποροοικονομικές σχέσεις, οι ελληνικές επενδύσεις στην Γερμανία, δυνατότητες ανάπτυξης γερμανικών επενδύσεων στην Ελλάδα και ο ρόλος της ομογενειακής επιχειρηματικότητας στην ανάπτυξη σχέσεων φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών και στην καλλίτερη ενημέρωση της γερμανικής κοινής γνώμης γύρω από τις γεωπολιτικές κρίσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Στην συνάντηση αυτή συμμετείχαν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Ντύσσελντορφ Βασίλη Κοΐνης και η Προϊσταμένη του Γραγείου ΟΕΥ στο Ντύσσελντορφ Φρίντα Γεωργίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ