– «Θέλω να πω «ευχαριστώ» στους 70.000 Έλληνες πολίτες, που επέλεξαν να κάνουν την Μ. Βρετανία σπίτι τους. Εκτιμούμε την σημαντική συνεισφορά τους στον πολιτισμό και στην κοινωνία μας, στα πανεπιστήμια και την οικονομία μας»!

Την ευγνωμοσύνη της απέναντι στους Έλληνες, που κατοικούν μόνιμα στην Μεγάλη Βρετανία, εξέφρασε η Πρωθυπουργός της χώρας, κ. Τέρεζα Μέϊ, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», και ζήτησε να εξακολουθούν να παραμένουν στην χώρα της, ενώ διαβεβαίωσε, ότι η διασφάλιση των δικαιωμάτων των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα παραμείνουν στην Μ. Βρετανία, αποτελεί πρώτιστη μέριμνά της κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων για το Brexit.
Επίσης, η Βρετανίδα Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς μεταξύ Ελλάδας και Βρετανίας, που ανάγονται σε πολλούς αιώνες, όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ μίλησε για τις σημαντικές εμπορικές σχέσεις, που υπάρχουν μεταξύ των δύο χωρών και στήριξε τον ελληνικό τουρισμό.
Συγκεκριμένα, η κ. Τερέζα Μέϊ ευχαρίστησε τους Έλληνες, που διαμένουν στην χώρα της, λέγοντας τα εξής: «Πρώτα απ’ όλα θέλω να πω «ευχαριστώ» στους 70.000 Έλληνες πολίτες, που επέλεξαν να κάνουν την Μ. Βρετανία σπίτι τους. Εκτιμούμε την σημαντική συνεισφορά τους στον πολιτισμό και στην κοινωνία μας, στα πανεπιστήμια και την οικονομία μας».

«Επιθυμούμε να παραμείνουν στην χώρα μας όλοι οι Έλληνες πολίτες, που έχουν φτιάξει την ζωή τους στην Μ.  Βρετανία, όπως και όλοι οι πολίτες της Ε.Ε.»!

Επίσης, η Πρωθυπουργός της Μ.Βρετανίας παραδέχθηκε τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί λόγω του Brexit.
«Αναγνωρίζω, ότι το δημοψήφισμα προκάλεσε κάποια αβεβαιότητα και γι’ αυτόν τον λόγο καταστήσαμε το θέμα των δικαιωμάτων των πολιτών πρώτη προτεραιότητα στις διαπραγματεύσεις», είπε στην συνέντευξή της στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».
Η ίδια απηύθυνε το ακόλουθο μήνυμα προς τους Έλληνες:
«Θέλω οι αναγνώστες σας να γνωρίζουν, ότι επιθυμούμε να παραμείνουν στην χώρα μας όλοι οι Έλληνες πολίτες, που έχουν φτιάξει την ζωή τους στην Μ.  Βρετανία, όπως και όλοι οι πολίτες της Ε.Ε.. Παραμένει ένας από τους πρώτους μου στόχους, να διασφαλίσω, ότι θα μπορούν να συνεχίσουν να ζουν όπως και πριν». Όσον αφορά τις σχέσεις των δύο χωρών, η κ. Μέϊ υπογράμμισε, ότι «η Μ. Βρετανία και η Ελλάδα έχουν βαθείς δεσμούς, εδώ και πολλούς αιώνες» και αναφέρθηκε ειδικότερα στις εμπορικές σχέσεις, λέγοντας, ότι αυτές φαίνονται «από την ισχυρή εμπορική σχέση που έχουμε ως η έκτη μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά σας, μέχρι την αλληλοϋποστήριξη σε περιόδους σύγκρουσης».
Τέλος, πρόσφερε αμέριστη στήριξη στον ελληνικό τουρισμό, τονίζοντας με έμφαση: «Η Ελλάδα ιδιαίτερα με την πλούσια ιστορία και τις πανέμορφες ακτές της, θα είναι πάντα δημοφιλής προορισμός για εκατομμύρια Βρετανούς παραθεριστές».