-Με κυρώσεις και πρόστιμα θα απειλούνται τα κράτη-μέλη, που δεν θα συμμορψώνονται με αυτό, ενώ η Frontex ενδέχεται να μετεξελιχθεί σε «Στρατιωτική Δύναμη Επιβολής των Αποφάσεων της ΕΕ».

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Σύμφωνα με γερμανικά, βρετανικά και αμερικανικά δημοσιεύματα, σχέδιο επιβολής «προειλημμένων» αποφάσεων είχε ετοιμάσει η Γερμανίδα Καγκελάριος, σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Κομισιόν κ. Γιούνκερ και άλλους προσκείμενους σε αυτήν Ευρωπαίους ηγέτες, για την έκτακτη μίνι Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, που έγινε την Κυριακή .
Όπως αναφέρουν τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα, το σχέδιο αυτό, γερμανικής εμπνεύσεως, έγινε με σκοπό να σταματήσει η ροή των μεταναστών στην Ευρώπη, κυρίως προς την Γερμανία, Ολλανδία, Γαλλία, κ.α., δηλαδή να σταματήσει με κάθε μέσο και πάση θυσία η πορεία των μεταναστών πάνω από τις βαλκανικές χώρες. Σε αυτό το σχέδιο κύριο ρόλο θα παίζει μια «αναβαθμισμένη» Frontex, η οποία θα πάρει πιθανόν την μορφή μια δύναμης « στρατοχωροφυλακής», η οποία θα ελέγχει τα «συμφωνηθέντα» εντός κυρίαρχων χωρών, όπως είναι η Ελλάδα, η Βουλγαρία, κά.

Οι Μετανάστες θα συγκεντρώνονται σε κέντρα υποδοχής, που θα λειτουργούν στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες του ευρωπαϊκού νότου και η ΕΕ θα τους συντηρεί μέσα σε αυτά, με στόχο να μην μετακινηθούν προς την καρδιά της Ευρώπης

Αξίζει να επισημανθεί, ότι εδώ και 6 χρόνια έχει γίνει γνωστή η ύπαρξη σχεδίων για την παρουσία πολυπληθών διεθνών δυνάμεων καταστολής εντός κυριάρχων κρατών, όπως είναι η Ελλάδα, μια χώρα σε πολύπλευρη κρίση, που, -όχι τυχαία-, αντιμετωπίζει σήμερα σοβαρότατο πρόβλημα με την λειτουργία των ενόπλων της δυνάμεων, λόγω έλλειψης χρημάτων στο στράτευμα από τις περικοπές και την μείωση του προϋπολογισμού.european_parliament
Σύμφωνα με το σχέδιο της Γερμανίας και της Προεδρίας της ΕΕ, οι Μετανάστες θα συγκεντρώνονται σε κέντρα υποδοχής, που θα λειτουργούν στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες του ευρωπαϊκού νότου και η ΕΕ θα τους συντηρεί μέσα σε αυτά, ικανοποιώντας τις βιωτικές τους ανάγκες, με στόχο, όμως, να μην κινηθούν προς την καρδιά της Ευρώπης.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής της ΕΕ, Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ, θέλει να υποχρεώσει τους αρχηγούς κρατών και Κυβερνήσεων, που συμμετείχαν στην χθεσινή Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, να δεσμευθούν για μια “καλύτερη συνεργασία” με την ΕΕ

Όπως αναφέρουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, μόνον έτσι μπορεί η ΕΕ να “φρενάρει” την αθρόα και ανεξέλεγκτη είσοδο των προσφύγων στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη. Γι’ αυτό και με τον κατάλογο των 16 προτάσεων και αιτημάτων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο κ. Γιούνκερ επιχειρεί να τερματίσει το χάος των προσφύγων στα σύνορα, δίνοντας ένα τέλος στην απρόσκοπτη προώθηση δεκάδων χιλιάδων προσφύγων από τα νότια κράτη-μέλη προς την καρδιά της ΕΕ .
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής της ΕΕ, Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα αυτά, υποχρεώνει τους αρχηγούς κρατών και Κυβερνήσεων, που συμμετείχαν στην χθεσινή Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, να δεσμευθούν για μια “καλύτερη συνεργασία” με την ΕΕ. Στα πλαίσια αυτά περιλαμβάνονται ακόμη και πιέσεις, ότι θα αποσυρθούν πακέτα οικονομικής βοήθειας, εμπορικές συμφωνίες και διευθετήσεις για τις θεωρήσεις, εάν οι χώρες-μέλη αρνηθούν να πάρουν πίσω τους οικονομικούς μετανάστες, που υποδέχθηκαν στο έδαφός τους, αν απορριφθούν τα αιτήματα ασύλου, που υπέβαλαν, φθάνοντας στην Γερμανία, την Ολλανδία, την Σουηδία και σε άλλα κράτη-μέλη της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης.

Τα κράτη-μέλη, τα οποία δεν θα συμμορφώνονται με τους κανόνες και δεν θα απελάσουν τους «παράτυπους μετανάστες» θα αντιμετωπίσουν νομικές κυρώσεις και πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Και αυτό, επειδή τα αιτήματα ασύλου περισσοτέρων από 400.000 αιτούντων, που εισήλθαν στην ΕΕ κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, είναι πιθανό να απορριφθούν, θέτοντας ένα πρόβλημα για τους ηγέτες της ΕΕ.
Κατά τα ίδια δημοσιεύματα, σύμφωνα με τις προτάσεις αυτές, η ειδική μονάδα της Υπηρεσίας Συνόρων της ΕΕ, η γνωστή μας Frontex, θα ενισχυθεί περαιτέρω για να βοηθήσει στην απέλαση, κάτι που σημαίνει ουσιαστικά, ότι η Frontex θα μετεξελιχθεί σε «στρατιωτική Δύναμη Επιβολής των Αποφάσεων της ΕΕ».
Μάλιστα, όπως τονίζουν τα δημοσιεύματα αυτά, τα κράτη-μέλη, τα οποία δεν θα συμμορφώνονται με τους κανόνες και δεν θα απελάσουν τους «παράτυπους μετανάστες» θα αντιμετωπίσουν νομικές κυρώσεις και πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

“Δύο ημέρες πριν από την μίνι Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό η ΕΕ έστειλε την λίστα των 16 σημείων στις Κυβερνήσεις των εμπλεκομένων χωρών-μελών”

Σημειώνεται, ότι έντεκα εκατομμύρια άνθρωποι είναι εκτοπισμένοι, τέσσερα εκατομμύρια είναι πρόσφυγες, και 250.000 χιλιάδες είναι νεκροί, ως απόρροια του πολέμου στην Συρία.
Η εφημερίδα “Frankfurter Allgemeine Zeitung”, που επικαλείται την λίστα 16 σημείων, αναφέρει, ότι ο κ. Γιούνκερ έστειλε την λίστα αυτή την Παρασκευή, πριν από την μίνι Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό, σε όλες τις εμπλεκόμενες χώρες, δηλαδή στις Κυβερνήσεις των βαλκανικών κρατών και στις Κυβερνήσεις της Αυστρίας, της Γερμανίας, της Ουγγαρίας και της Ελλάδας, προκειμένου να δώσουν την απάντησή τους την Κυριακή, κατά την Σύνοδο.
Με τα θέματα αυτά ασχολήθηκαν οι Κεντροδεξιοί Ευρωπαίοι πολιτικοί, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στην Μαδρίτη την Τετάρτη, για ένα διήμερο Συνέδριο του ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος.

Τουλάχιστον 500.000 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν μέσω Τουρκίας και άλλων βαλκανικών κρατών στην καρδιά της Ευρώπης

Εκεί, μεταξύ άλλων, συζήτησαν τα σχέδια για τον περιορισμό της μετανάστευσης και για τους συνοριακούς ελέγχους, τα οποία προβλέπουν αυστηρότερες ποινές.
Υπογραμμίζεται, τέλος, ότι ο αρμόδιος Επίτροπος της ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε, πως την βαλκανική οδό διέλευσης εκτιμάται, ότι την έχουν διέλθει περισσότερα από μισό εκατομμύριο άτομα , τα οποία έχουν περάσει από την Τουρκία, και αποτελούν κυρίως πρόσφυγες από την Συρία και το Ιράκ. Τα άτομα αυτά έχουν το δικαίωμα να παραμείνουν στην Ευρώπη, διότι προέρχονται από εμπόλεμες ζώνες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ