Συνεπώς, τώρα με την νέα σεζόν, νέα ξεκινήματα και νέοι στόχοι μπαίνουν σε τροχιά…

Εκείνο που λείπει εν τέλει από τις ζωές μας, δεν είναι ούτε η σωστή στοχοθεσία, ούτε η έλειψη εμπειρίας, ούτε η προσπάθεια, είναι (ατυχώς) η ΕΥΤΥΧΙΑ με ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ…

Για να νιώθω καλά: Θα πρέπει να αγοράσω εκείνο το αυτοκίνητο

  Θα πρέπει να έχω το συγκεκριμένο σπίτι

  Θα πρέπει να με ποθεί η/ο τάδε

  Θα πρέπει να πετύχω σ’ εκείνον τον τομέα

  Θα πρέπει να φαίνομαι «έτσι» στους γύρω μου

  Θα πρέπει να έχω χρήματα

 Και ένα σωρό άλλα τελεσίγραφα και ρήτρα που θέτουμε καθημερινά στον εαυτό μας, ώστε να αισθανθούμε καλά και όμορφα.

Κρατήστε αυτό “ Θα πρέπει να αισθάνομαι καλά μέσα μου, για να ευτυχίσω, και όχι να περιμένω από εξωγενείς πράγοντες να καθορίσουν το μέσα μου ”

H ευτυχία είναι επιλογή…π Ένα τεράστιο κεφάλαιο, για το οποίο είναι αδύνατον να επεκταθώ στο σημερινό άρθρο, ωστόσο παρακάτω σας αναφέρω εν συντομία, 5 χαρακτηριστικά που προτείνω να ενσωματώσετε στην ζωή σας, για να αισθάνεστε πιο καλά μέσα σας και πιο όμορφα ψυχικά.

 

  1. Ευγνωμοσύνη! Καθημερινά θέλω να σκέφτεστε όλα για όσα είστε ευγνώμονες, αλλά παράλληλα τα θεωρείτε τόσο «μικρά» και ασήμαντα… Δεν είναι. Είναι τα σημαντικότερα όλων και αυτά τα μικρά καθορίζουν την ευτυχία μας.
  2. Δυνάμεις/Δυνατότητες! Εστιάστε στα δυνατά σας σημεία. Σε εκείνα που ξέρετε να κάνετε καλά, στο ταλέντο σας, στις δεξιότητές σας, και όχι στις αδυναμίες σας.
  3. Επαφή με τη φύση (όσο το δυνατόν περισσότερη ώρα μέσα στην μέρα σας)
  4. Να είστε Ευγενικοί με τον εαυτό σας! Επιτρέψτε τα λάθη, αναγνωρίστε τα λάθη σας και μάθετε απο αυτά. Μην τα αφήσετε να σας καταβάλλουν.
  5. Να εντοπίζετε τα Θετικά (Οπτιμισμός). Ακόμα και κάτι στραβό να πήγε, κάτι απροσδόκητο να έτυχε, παραμερίστε το για λίγο και σκεφτείτε τι το καλό μπορεί να βγει από την ιστορία αυτή; Έχω επιλογή; Αν όχι, τότε το αποδέχομαι, εφόσον δεν μπορώ να το αλλάξω. Αν ναι, τότε εστιάζω στις επιλογές μου…ομαι, ﷽﷽﷽﷽ελραταβιυχ

 

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ

Human Behavior Specialist

Διαπιστευμένος & Πιστοποιημένος Senior Practitioner

LIFE COACH & MENTOR

Συγγραφέας