Δωρεάν το νέο CD  του τραγουδοποιού Θωμά Σοπιλίδη με τίτλο “Αχ Βαχ, με έκαψες Βαρβάρα!” για λίγες μέρες ακόμη!

Μπορείτε να το κατεβάσετε απολύτως δωρεάν, μέχρι 15-2-2011 από  την επίσημη σελίδα του τραγουδοποιού www.sopilidis.fm κάνοντας κλικ  εδώ.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Θωμάς Σοπιλίδης είναι λαϊκός τραγουδοποιός.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του έχει συμμετάσχει σε εκατοντάδες συναυλίες στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό ( Γερμανία, Ηνωμένες Πολιτείες ) σαν μουσικός και τραγουδιστής, και έχει συνεργαστεί και με γνωστά ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου όπως:

Βαγγέλης Γερμανός, Αθηναϊκή κομπανία, Γιάννης Σπανός, Νίκος Καλογερόπουλος, Στελλίνα Κονιτοπούλου, Τάκης Βούης, σε συναυλίες, δισκογραφία, τηλεοπτικά κ.α.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βέροια. Εκεί πήρε τα πρώτα μαθήματα μουσικής, γαλουχήθηκε από τα τοπικά ακούσματα και ταυτόχρονα επηρεάστηκε βαθιά από το κλασσικό Ελληνικό λαϊκό, αλλά και ξένο Ροκ τραγούδι, χρωματισμοί που έχουν επηρεάσει βαθιά το χαρακτήρα του, μουσικό και ανθρώπινο.

Επίσης, έχει διατελέσει καθηγητής μπουζουκιού στο Εθνικό ωδείο. Για να δούμε όμως τι λέει και ο ίδιος:

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Βέροια. Όταν όλα τα παιδάκια ζητούσαν ποδήλατα και τραινάκια, εγώ ζήτησα να μάθω … Μπουζούκι! Αφορμή και αιτία, κάτι 45άρια δισκάκια που είχαν φέρει οι γονείς μου από την Γερμανία. Από εκεί και πέρα … άρχισε η καριέρα μου. Η πρώτη μου εμφάνιση έγινε σε εκδρομή του δημοτικού σχολείου, όπου με επιτυχία ερμήνευσα άπειρες φορές την “Φραγκοσυριανή” και το “Νά ‘ταν το ’21”. Μετά από αυτήν την επιτυχημένη εμφάνιση πέρασαν αρκετά χρόνια για να ξαναεμφανιστώ (παρ’ όλη την φοβερή πίεση που δεχόμουν από το κοινό μου!!!).

Ταυτόχρονα με την μουσική δραστηριότητα είχα και άλλες: Είμαι απόφοιτος γνωστής δημοσιογραφικής σχολής.

Επίσης, κάποτε “πέρασα” και στα Τ.Ε.Ι. αλλά “πέρασα και δεν ακούμπησα”: Δεν αποφοίτησα ποτέ. Οι μεγάλες αγάπες – όπως η μουσική – είναι μονογαμικές!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ