Βουδαπέστη: Ο Ελληνισμός τίμησε την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΜε την κατάθεση στεφάνων,  το Σάββατο 26 Οκτωβρίου  2013 και ώρα 16.30  μ.μ στο μνημείου του Ελληνισμού στην πλατεία Petöfi ο Ελληνισμός της  Βουδαπέστης τίμησε την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Πραγματοποιήθηκε  η κατάθεση στεφάνων: από τον Πρέσβη  της   Ελληνικής  Δημοκρατίας στη Βουδαπέστη  Γιαννακάκη Δημήτρη, τον  πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας Αντώνη Θεοχάρους,  τον Μητροπολίτη Αυστρίας Έξαρχο Ουγγαρίας και Μεσευρώπης Αρσένιο, και από τους εκπροσώπους:  της  Αυτοδιοίκησης Ελλήνων Βουδαπέστης,   του Διαπολιτιστικού Μακεδονικού Συλλόγου , του Ελληνικού-Κυπριακού-Ουγγρικού Συλλόγου Φιλίας , της Ελληνικής Νεολαίας Βουδαπέστης, της Ελληνικής Ορθοδόξου Εκκλησιαστικής Κοινότητας Βουδαπέστης και από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ελληνογερμανικής Φιλίας «Μέγας Αλέξανδρος» Κρύας Βρύσης Γιαννιτσών .

Τέλος ακολούθησε  πανηγυρική δοξολογία   για  την Εθνική μας Επέτειο της   28ης Οκτωβρίου 1940   στο Παρεκκλήσιο της Εξαρχίας  επί της οδού  Vaci 55 . Μετά το πέρας της Δοξολογίας ο Μητροπολίτης  Αρσένιος, στον OLYMPUS DIGITAL CAMERAχαιρετισμό του ζήτησε από όλους εθνική ομοψυχία και ομόνοια για τις δύσκολες στιγμές που περνάει και πάλι η πατρίδα μας . Τέλος ο πρέσβης της Ελλάδος διάβασε τον χαιρετισμό του Υφυπουργού Εξωτερικών  για τον απόδημο Ελληνισμό και επί πλέον τόνισε  και αυτός  για την ενότητα των ελλήνων.  Επίσης χαιρετισμό απεύθυνε και ο νέος πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Την ίδια μέρα το βράδυ  η  Αυτοδιοίκηση Ελλήνων Ουγγαρίας  διοργάνωσε γιορτή προς τιμή της εθνικής επετείου  με συμμετοχή όλων των ομογενών.

Βουδαπέστη 27.10.2013
Ο Γραμματέας
Βασίλης ΣταματόπουλοςOLYMPUS DIGITAL CAMERA