Συνέντευξη της Υπουργού Τουρισμού κυρίας Όλγας Κεφαλογιάννη στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine.

“Γερμανοί, κάντε διακοπές στην Ελλάδα!”. Το μήνυμα αυτό έστειλε η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, σε συνέντευξή της στην κυριακάτικη έκδοση της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine. Το εν λόγω μήνυμα είναι και τίτλος της συνέντευξης στη γερμανική εφημερίδα.

“Η φιλοξενία αποτελεί στοιχείο της εθνικής μας ταυτότητας. Σε κάθε περίπτωση, κάθε επισκέπτης αισθάνεται εδώ σαν στο σπίτι του”, τόνισε η κυρία Κεφαλογιάννη, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν είναι ευπρόσδεκτοι οι Γερμανοί τουρίστες στην Ελλάδα.

Η υπουργός Τουρισμού επισήμανε ότι “Οι Γερμανοί αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος των αφίξεων του προηγούμενου χρόνου (του συνολικού αριθμού τουριστών) και θα είναι και το μεγαλύτερο μέρος αυτού του χρόνου. Το 2013 ήταν μια καλή χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό και το 2014 θα είναι ακόμη καλύτερο, όπως ξέρουμε από τις μέχρι τώρα κρατήσεις”.

Με αφορμή την συμμετοχή της Ελλάδας στη  Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Βερολίνου (ΙΤΒ), δήλωσε ότι” θέλει να δείξει πως η Ελλάδα έχει να προσφέρει περισσότερα από το γνωστό «Καλοκαίρι, ήλιο και θάλασσα». Αναφέρθηκε δε στην καινούρια διαφημιστική εκστρατεία με τον τίτλο «Η άγνωστη Ελλάδα (Secret Greece)» με την οποία επιχειρείται να γίνει γνωστή στο ευρύτερο κοινό η άγνωστη πλευρά της Ελλάδας, καθώς στόχος είναι να μην σταματούν στην υψηλή τουριστική περίοδο οι αφίξεις τουριστών, αλλά να συνεχίζονται σε όλη τη διάρκεια του χρόνου”.

Απαντώντας σε ερώτηση για το τι μπορεί να κάνει κάποιος το Μάρτιο, η κυρία Κεφαλογιάννη πρότεινε μια επίσκεψη στην Αθήνα. Στην παρατήρηση του δημοσιογράφου ότι η Αθήνα δεν ανήκει στην άγνωστη Ελλάδα, η κ. Κεφαλογιάννη είπε: «Και όμως. Θέλουμε να επαναφέρουμε τη μοναδικότητα της πόλης. Είναι λίγο παραμελημένη, ενώ αντίθετα είναι μια πόλη που δονείται, με ζωντανές γειτονιές που μπορούν να προσφέρουν πολιτισμό σε κάθε γωνιά. Η Αθήνα δεν έχει μόνο τις κλασσικές της αρχαιότητες. Από εκεί μπορεί κανείς να πάει στα γειτονικά νησιά που δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα, στην Αίγινα, την Ύδρα και τις Σπέτσες και τα οποία βρίσκονται σε απόσταση μιάμισης ώρας. Κι αυτά μπορεί να τα κάνει όλα μέσα σε ένα παρατεταμένο Σαββατοκύριακο”.

Όσον αφορά την τουριστική κίνηση το 2013 στην Ελλάδα, η υπουργός Τουρισμού επισήμανε ότι το 2013 οι κρατήσεις ήταν κατά 20% αυξημένες σε ότι αφορά τον αριθμό των τουριστών και κατά 20% σε ότι αφορά την αύξηση των κερδών. Ο τουρισμός είναι σημαντική υποστήριξη για την ελληνική οικονομία, είπε, και τόνισε ότι ο κλάδος του τουρισμού έφερε την πρώτη καλή είδηση μετά από πολύ καιρό στην ελληνική κυβέρνηση. Το 15% της οικονομίας μας εξαρτάται από τον κλάδο του τουρισμού. Οι διακοπές στην χώρα μας είναι η πιο αποτελεσματική μορφή της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Αισθανόμαστε αυτή την αλληλεγγύη και γι΄ αυτό θέλω να πω: Σας ευχαριστούμε πολύ”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ