Ψήφισμα για το Προξενείο, για τη θέση του Συντονιστή Εκπαίδευσης και τους εκπαιδευτικούς στο Παρίσι.

Αγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες,

Φίλοι και φίλες της Ελληνικής Κοινότητας Παρισιού και περιχώρων,

θα βρείτε στη συνέχεια τα δύο ψηφίσματα τα οποία ομόφωνα λάβαμε την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011 στην Έκτακτη Συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Κοινότητας, σχετικά με την συρρίκνωση των Ελληνικών υπηρεσιών στο Παρίσι. Προκειμένου να ακουστεί η φωνή μας, σας παρακαλούμε είτε να μας δηλώσετε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο την σύμφωνη γνώμη σας είτε να τα υπογράψετε (χωριστά, σε εκτύπωση σε χαρτί) και να μας τα στείλετε με το ταχυδρομείο.

Σας ευχαριστώ για την κινητοποίηση που είμαι σίγουρος ότι θα έχετε.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Παρισιού και περιχώρων

Μιχ. Κακούρος.

  • Ομόφωνο ψήφισμα για το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Παρίσι.

Με απόφαση του Υπουργείου Εξωτερικών κλείνουν 9 Προξενεία μεταξύ των οποίων και το Γενικό Προξενείο στο Παρίσι. Η Ελληνική Κοινότητα Παρισιού και περιχώρων πληροφορήθηκε το γεγονός τον Σεπτέμβρη 2010 και νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι επίκειται έκδοση Προεδρικού διατάγματος για την εφαρμογή της απόφασης.

Έλληνες του Παρισιού διαμαρτύρονται γι᾽ αυτή την απόφαση, που υποβαθμίζει τον Ελληνισμό.

Η Ελληνική Κοινότητα Παρισιού και περιχώρων με ομόφωνη απόφασή της καλεί τους Έλληνες της παροικίας και όλους τους συλλόγους της περιοχής Παρισιού να ζητήσουν την ακύρωση της Κυβερνητικής απόφασης.

  • Ομόφωνο ψήφισμα για τη θέση του Συντονιστή Εκπαίδευσης και τους εκπαιδευτικούς στο Παρίσι.

Με βάση την απόφαση Φ.821.2044Ε/96188.Ζ1/2-8-2010 (ΦΕΚ 1291/11-8-2010, τ. Β) του Υπουργείου Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων καταργήθηκε η θέση του Συντονιστή Εκπαίδευσης στο Παρίσι, που ήταν υπεύθυνος για τη Γαλλία (όπως και για την Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία). Με την ίδια απόφαση, ο Συντονιστής Εκπαίδευσης στις Βρυξέλλες (που, εκτός από το Βέλγιο, είχε στην αρμοδιότητά του την Ολλανδία και το Λουξεμβούργο) έγινε υπεύθυνος και για τη Γαλλία.

Παράλληλα, ο αριθμός των εκπαιδευτικών στα σχολεία ελληνικής μητρικής γλώσσας στο Παρίσι και τα περίχωρα ελαττώθηκε σημαντικά λόγω αλλεπάλληλων υπουργικών αποφάσεων.

Καταγγέλλουμε ομόφωνα τα μέτρα αυτά, που υπονομεύουν την παρουσία του Eλληνισμού στο Παρίσι.

Ζητάμε το Παρίσι να γίνει ξανά έδρα Συντονιστή Εκπαίδευσης.

Ζητάμε τα σχολεία μας να λειτουργήσουν ξανά με πλήρη αριθμό τάξεων και εκπαιδευτικών.

Πηγή: www.diasporagrecque.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ