Η Δρ. Σαραντοπούλου, στο πλαίσιο των επαφών της με τους Ομογενειακούς φορείς, παρακάθησε σε επίσημο δείπνο που παρέθεσαν προς τιμήν της o Πρόεδρος του Παγκοσμίου Δικτύου Ιατρών Ελληνικής Καταγωγής και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελλήνων Ιατρών ΗΠΑ, Δρ. Σπύρος Μεζίτης και του Αντιπροέδρου του φορέα Δρ. Κωνσταντίνου Δροσάτου.

Παρέστησαν ακόμη οι επιστήμονες, καθηγητής Δρ. Νίκος Μεζίτης, Δρ. Μαρίνος Πετράτος και Δρ. Ξενάκης, οι οποίοι έχουν διατελέσει και πρόεδροι του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου της Νέας Υόρκης.

Στην συνάντηση τέθηκε από όλους ο προβληματισμός για την κατάσταση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, ενώ συζητήθηκαν και τρόποι που μπορούν να συμβάλλουν οι Έλληνες επιστήμονες στην στήριξη της χώρας μας.

Επί τάπητος τέθηκαν ζητήματα που έχουν να κάνουν με την διοργάνωση του επόμενου συνεδρίου του Παγκοσμίου Δικτύου Ελλήνων Επιστημόνων, αλλά και η χάραξη στρατηγικής για την μελλοντική πορεία του δικτύου. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η ανταλλαγή απόψεων για την ίδρυση ενός ανεξάρτητου ερευνητικού, πανεπιστημιακού κέντρου που θα αποτελεί ξεχωριστό φορέα παγκοσμίου εμβέλειας και κύρους. Ενώ συζητήθηκε και η σύμπτυξη των δυνάμεων της Παγκόσμιας Ελληνικής Βιοϊατρικής Εταιρείας και του Παγκοσμίου Δικτύου Ιατρών Ελληνικής Καταγωγής, ώστε να λειτουργούν ως ένας παγκόσμιος φορέας.

Ακόμη, συζητήθηκε η ενεργή συμμετοχή των Ελλήνων ιατρών στην στήριξη των ιατρικών κέντρων του ΣΑΕ και στο πρόγραμμα «Μητέρες του Απανταχού Ελληνισμού».

Η Δρ. Σαραντοπούλου είναι Γενική Γραμματέας του Παγκοσμίου Δικτύου Ιατρών Ελληνικής Καταγωγής και μέλος της επιτροπής στρατηγικής της Παγκόσμιας Ελληνικής Βιοϊατρικής Εταιρείας, μαζί με τον Δρ. Γεώργιο Ντάνγκα, τέως πρόεδρο του Παγκοσμίου Δικτύου Ιατρών Ελληνικής Καταγωγής και τέως προέδρου του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου Νέας Υόρκης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ