1893

Σχολικό Έτος 2011-2012
ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ… με το βλέμμα στο αύριο

1. Οι επιτυχίες των αποφοίτων μας και φέτος άγγιξαν το 100%!!!

Με χαρά ανακοινώνουμε τις επιτυχίες των αποφοίτων μας, στους οποίους ευχόμαστε ολόθερμα καλή επιτυχία :

 • Δανάη Ηλιάδου: Παν/μιο Μπαχτσέσεχιρ, Αρχιτεκτονική Εσωτερικών Xώρων
 • Ανέστης Βουτσάς: Αριστοτέλειο Παν/μιο Θεσσαλονίκης, Αρχιτεκτονική Σχολή
 • Σάντρα Καραντάς: Παν/μιο Μπαχτσέσεχιρ, Περιβαλλοντολογική Μηχανική
 • Βασίλης Αρίκας: Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης, Νομική Σχολή
 • Στέλλα Χαβούτσογλου: Παν/μιο Άϊντιν, Αγγλική Φιλολογία
 • Νατάσα Κόκορη: Αριστοτέλειο Παν/μιο Θεσσαλονίκης,

Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης.

 • Γιώργος Πίγγος: Παν/μιο Μπιλγκί, Διοίκηση Επιχειρήσεων
 • Ζοζεφίνα Καραντάς: Παν/μιο Άϊντιν, Δημόσιες Σχέσεις

2. Συγχαρητήρια απευθύνουμε

Α) Στoν απόφοιτο μας Γιάννη Γιρμή, ο οποίος αποφοίτησε από το τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου ΚΙΟΥΛΤΟΥΡ και τον Μάριο Κατραντζή που αποφοίτησε από το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου ΜΠΙΛΓΚΙ.

Β) Στον ομογάλακτο μας αδελφό Χάρη Α. Χαραλαμπίδη, ο οποίος βραβεύεται το Δεκέμβριο από την Ακαδημία Αθηνών για το βιβλίο του «Μια ανάσα δύο Ζωές» εκδ. LIBROS.

3. Χρυσή επέτειος «50 Χρόνια μετά και πάλι στα θρανία»

Στις 30 Σεπτεμβρίου 2011 οι απόφοιτοι του 1961 ήταν πάλι μαζί στις αίθουσες και στα θρανία του Ζωγραφείου του αγαπημένου τους σχολείου. Οι απόφοιτοι που παραβρέθηκαν στην συνάντηση ήταν : Χρήστος Δημόπουλος, Ανέστης Σιμετόπουλος, Λεόντειος Βασιλειάδης, Πασχάλης Τριανταφυλλίδης, Κωνσταντίνος Καλενδέρογλου, Βύρωνας Βαγιάτης, Αθανάσιος Βέργος Γιάννης Ζώας Γεωργανίδης, Αθανάσιος Ηλιάδης, Παναγιώτης Παναγιωτίδης, Βασίλειος Αθανασιάδης, Νίκος Σιμάσκος, Θεόδωρος Κεσίσογλου, Γιάννης Ευθυμιάδης, Χρήστος Νίνος, Βασίλειος Κυρόπουλος, Νίκος Σαρρής, Νίκος Κεσίσογλου, Θεόδωρος Κεσίσογλου, Θωμάς Βιτάλης

4. Ευχαριστούμε

Α) Την καλλιτέχνιδα Στέλλα Τυρεκίδου από Θεσσαλονίκη, η οποία χάρισε 2 πίνακές της στο Ζωγράφειο. Οι πίνακες της κ. Τυρεκίδου μετά από διάφορα Λαογραφικά Μουσεία και Ιδρύματα θα κοσμούν και τη Σχολή μας.

Β) Την Έλλη Σολομωνίδη Μπαλάνου (Σκιτσογράφος), η οποία επισκέφτηκε το Ζωγράφειο με την Ένωση Σμυρναίων και μας χάρισε ένα πρωτότυπο έργο της.

Γ) Την Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Shandong Αρετή Δημοσθένους, η οποία στη σύντομη διάλεξή της (40 min) με θέμα «Πολιτισμός και Παιδεία στην Κίνα« κέρδισε τις καρδιές μικρών και μεγάλων.

5. Αξιέπαινη προσπάθεια

Στην Αθήνα λειτουργεί η βιβλιοθήκη «Επτάλοφος», η οποία ιδρύθηκε από τον ομογάλακτο αδελφό Νίκο Κιουρκτσόγλου (1948), με πλούσιο υλικό που αφορά την Ελληνική και Τουρκική ιστορία, πολιτισμό, κουζίνα κτλ. και είναι χρήσιμο σε φοιτητές και ερευνητές. Τηλέφωνο: 6974110277.

6. Φιλανθρωπική κίνηση

Δευτέρα, 19/09/2011 η επετειακή εκδήλωση των 118 ετών του Ζωγραφείου συνέπεσε να είναι η ίδια με την μέρα έναρξης του νέου σχολικού έτους 19 Σεπτεμβρίου 1893 – 19 Σεπτεμβρίου 2011. Κατά την εκδήλωση προσφέρθηκαν 5 αναπηρικές καρέκλες στο Σύνδεσμο Συμπαράστασης στους Σωματικώς Αναπήρους Νέους περιοχής Τούζλα .

Πέμπτη, 22/09/2011 οι μαθητές του Λυκείου πραγματοποίησαν επίσκεψη στο ορφανοτροφείο Bahçelievler ηλικίας 0-12 όπου με συμπαράσταση φίλων προσφέρθηκαν σε 118 παιδιά είδη γραφικής ύλης .

7. Καλλιτεχνική εκδήλωση

Παρασκευή, 23/09/2011 πραγματοποιήθηκε η Θεατρική παράσταση «Ο Καραγκιόζης παραλίγο Βεζύρης» του Γιώργου Σκούρτη από το 3ο ΓΕ.Λ. Γιαννιτσών στην αίθουσα τελετών της Σχολής μας.

Επιπλέον στα πλαίσια του εορτασμού των 118 χρόνων θα πραγματοποιηθεί:

 • δενδροφύτευση 118 δέντρων
 • αιμοδοσία από 118 εθελοντές για τις ανάγκες του Ιδρύματος Παίδων που πάσχουν από λευχαιμία.
 • θα συντηρηθούν 118 τάφοι διάφορων νεκροταφείων,
 • θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε 118 ηλικιωμένους και

118 ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΓΡΑΦΕΙΟ

ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ… με το βλέμμα στο αύριο

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

 • Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου και ώρα 6.30 μ.μ.

Ρεσιτάλ πιάνου από τη διεθνούς φήμης πιανίστα Ευγενία Παπαδήμα στην αίθουσα «Δημήτριου Φραγκόπουλου», αφιερωμένο στα 20 χρόνια Πατριαρχίας της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, που χρημάτισε μαθητής της Μητέρας Σχολής ως Δημήτρης Αρχοντώνης.

 • Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου και ώρα 6.30μ.μ.

Θεατρική παράσταση «Φαύστα» του Μποστ από το θεατρικό όμιλο ΕΞΑΜΑΞΗΣ Θεσ/νίκης αφιερωμένη στα 20 χρόνια Πατριαρχίας της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, που χρημάτισε μαθητής της Μητέρας Σχολής ως Δημήτρης Αρχοντώνης.

 • Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου

Εορτασμός των 209 χρόνων από τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου της Κοινότητας Σταυροδρομίου Πέρα και των 118 χρόνων από την ίδρυση της Σχολής. Μετά την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία, στην αίθουσα τελετών του Ζωγραφείου θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον Ελλογ. Θωμά Κοροβίνη με θέμα «Η Παναγία στην Ελληνική Ποίηση και η Παναγία του Πέρα». Θα ακολουθήσει δεξίωση.