Η Ένωση Νέων Αγροτών Κοζάνης και η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ οργανώνουν συνάντηση-συζήτηση για την «Κοινή Γεωργική Πολιτική & Πολυαπασχόληση» την Δευτέρα, 22 Αυγ 2011, στις 20.30, στο εστιατοριο ΝΟΣΤΙΜΟΝ ΗΜΑΡ στην Λευκόβρυση Κοζάνης (στην είσοδο του χωριού από Κοζάνη, στα δεξιά, τηλ 6942411031).

Οι συγκλονιστικές αλλαγές που συμβαίνουν στα αγροτικά θέματα, επέβαλαν μιαν έστω ενημέρωση των Νέων Αγροτών Κοζάνης, και όσων άλλων ενδιαφέρονται να συμβάλουν στην συζήτηση, ακόμα και μέσα στην ένταση των θερινών αγροτικών εργασιών.

Η Κοινή Γεωργική Πολιτική της ΕΕ εγκρίθηκε από την ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις 23-6-2011 και στις 29-6-2011 δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα δημοσιονομικά (πόσα λεφτά θα διατεθούν και με ποιους όρους τα έτη 2014-2020).

Πρέπει όσοι θέλουν και μπορούν να έχουν μέλλον στον αγροτικό τομέα να δραστηριοποιηθούν έντονα για να αποκτηθεί συναντίληψη στα θέματα:

  1. Προσδιορισμός του μέλλοντος του αγροτικού τομέα.
  2. Καθορισμός του αντικειμένου των αγροτικών επαγγελμάτων
  3. Καθορισμός όρου «Ενεργός Αγρότης»
  4. Το μέλλον του αγροτικού κόσμου, δηλαδή των αγροτών.
  5. Υποστήριξη Αγροτικής Επιχειρηματικότητας (έρευνα, κατάρτιση, σχολεία, επιμελητήρια, πειραματικά αγροκτήματα κλπ)
  6. Διέξοδος στην αγορά (Αγροτικές αγορές, Δημοπρατήρια κλπ)
  7. Ο Αγρότης είναι τρόπος ζωής, Πολιτισμός και φύλαξη του περιβάλλοντος
  8. Η Συμβολή του αγροτικού τομέα στον Ελληνικό πλούτο.
  9. Η Τοπική Ανάπτυξη είναι το μοντέλο της ανάπτυξης στο μέλλον

Κεντρικός εισηγητής θα είναι ο κ. Δημήτριος Μιχαηλίδης, τεχνικός συνεργάτης της ΠΕΝΑ, ο οποίος θα αναφερθεί και στο προσεχές 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών, το οποίο θα γίνει στα Μεστά Χίου με θέμα «Πολυαπασχόληση & Αγροτικός Τομέας», Χίος, 9-11/9/2011.

Ο κ. Κώστας Λιάμας που μαζί με τον κ. Λεωνίδα Αρνίδη (6975765101) ήταν οι συντονιστές της φιλοξενίας του 13ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Νέων Αγροτών (Κοίλα), πιστεύουν ότι μόνο η έντονη δραστηριοποίηση των Νέων Αγροτών θα αποτρέψει δυσάρεστες εξελίξεις για το μέλλον των Νέων Αγροτών, και αυτή θα μπορούσε να δρομολογηθεί με την συμμετοχή όλων την Δευτέρα, 22 Αυγ 2011, στις 20.30, στο εστιατόριο ΝΟΣΤΙΜΟΝ ΗΜΑΡ στην Λευκόβρυση Κοζάνης (στην είσοδο του χωριού από Κοζάνη, στα δεξιά, τηλ 6942411031).

Για την καταγραφή: Δημήτρης Μιχαηλίδης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ