Αγαπητή ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ, καλησπέρα.
Το σχόλιό μου έγραψα σε ένα άρθρο του κυρίου Λυγερού στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Το έστειλα αλλά επειδή είχε περισσότερα απο 5000 στοιχεία, επρεπε να το περιορίσω, πράγμα που έκανα και το ξαναέστειλα. Αν θα το αναρτήσουν μου είναι άγνωστο. Ψάχνοντας να βρω νέα βρήκα το άρθρο του κυρίου Λυγερού “Η κερκόπορτα του Μακεδονικού” στην ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ -Δικαιόπολις. Τους το έστειλα και αναρτήθηκε. Σας το στέλνω επίσης και κάνετε ό,τι νομίζετε.
Με φιλικούς χαιρετισμούς
Γεώργιος Α. Βλάχος, Γερμανία
2 Απριλίου, 2011 στις 21:11.
Αξιότιμε κύριε Λυγερέ,
σύμφωνα με τη γνώμη μου, ο λόγος που φτάσαμε στο χείλος αυτού του γκρεμού είναι ότι δεν ύπηρξε ποτέ μα ποτέ εθνική ελληνική εξωτερική πολιτική.
Υπάρχει παράλληλα μέγιστο δημοκρατικό έλλειμα στη λειτουργία της δημοκρατίας στην πατρίδα μας, επειδή κυριαρχεί το οικογενειοκρατικό κατεστημένο, το οποίο απεχθάνεται τη λαϊκή συμμετοχή σε θέματα που το αφορούν.
Θεωρούν ότι τα ξέρουν όλα από την κούνια τους επειδή ανήκουν στην οικογενειοκρατία και τη μοναδική συμμετοχή που επιτρέπουν στο λαό είναι η ψήφος του στη κωμωδία της αρχηγικής τους εκλογής για να γιγαντωθεί το φωτοστέφανο της ματαιοδοξίας τους. Αποφεύγουν, όμως, όπως ο διάβολος το λιβάνι να διενεργήσουν ένα δημοψήφισμα με το οποίο θα μάθουν τη γνώμη του λαού σε σημαντικά θέματα της Πατρίδας μας. Η απόφαση του λαού θα τους δεσμεύει βέβαια στις συνομιλίες τους με τους Πατρώνες τους του εξωτερικού. Οι μεν πατρονάρονται από τις ΗΠΑ, οι δε από το Ηνωμένο Βασίλειο και σίγουρο είναι ότι δεν εξασφαλίζούν κάτι το θετικό για το καλό του τόπου μας. Την Ελλάδα την εκαναν ξέφραγο χωράφι ή αν προτιμάτε βαρέλι δίχως πάτο. Για να καλλωπίσουν τον ενδοτισμό τη μειοδοσία τους, λανσάραν και καθιέρωσαν με τη βοήθεια των αυλοκολάκων τους λέξεις όπως Ελληναράς, Υπέρ-Πατριώτης, Υπέρ-Πατριωτισμός, που έγιναν συνώνυμες με τις λέξεις Φασίστας, φασισμός και έτσι καλύπτεται η ανεπάρκειά τους και ανικανότητά τους καθώς επίσης και έλλειψη Οράματος και Διορατικότητας, που δεν τους επιτρέπει να δουν λίγο πιο κάτω απο τη μύτη τους. Γι’ αυτό και είναι ανίκανοι να δουν την πραγματικότητα ή δεν τους το επιτρέπουν οι οικογενειακοί τους Προστάτες.
Είναι ηλίου φαεινότερον, ότι οι διεκδικήσεις της Τουρκίας, που είναι και καθημερινό θέμα, αρχίζουν απο τη Θράκη διασχίζουν το Αιγαίο με τα ανατολικά νησιά, των Δωδεκανήσων μη εξαιρουμένων, και φθάνουν μέχρι και τη Γαύδο. Για την Κρήτη προωθούν πολλοί και διάφοροι κάποια αυτονομία. Η Βουλγαρία έχει βλέψεις στη Μακεδονία και Θράκη.Τι είδους απαιτήσεις έχει η Σλαβομακεδονία είναι επίσης γνωστό. Γνωρίζουμε τα όνειρα της Μεγάλης Αλβανίας. Προσωρινά είναι άγνωστο αν ύπαρχουν αξιώσεις για τα Ιόνια νησιά, ύπάρχουν όμως διεκδικήσεις για την Θεσσαλία. Δηλαδή εκείνο που μας περισεύει είναι το αυλάκι που διασχίζει τα πατρώα εδάφη, όπου άνετα μπορεί ο υπόλοιπος ελληνισμός να πλένει τα πόδια του και ποιός ξέρει, αν χρειαστεί, ίσως καθαρίσει και το κεφάλι του, για να δει τα προβλήματα που ζώνουν την Ελλάδα, αν δεχθούμε ότι Ελλάδα σήμερα δεν είναι μόνο ο χώρος που προσδιορίζει το μήκος των ακτών του αυλακιού και τα μεσόγειά του.
Και βέβαια είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε λαού να επιλέξει για τη χώρα του την ονομασία που επιθυμεί και θέλει. Πρέπει όμως να σεβαστεί πρώτα τις δικές του καταβολές και ύστερα το ζωντανό παρελθόν των γειτόνων του, αν έχει κατά νου να ζήσει ειρηνικά με τους γειτονές του. Γιατί ονομάζουν τη χώρα τους ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ; Γιατί ονομάζουν την ΣΛΑΒΟβουλγαρική γλώσσα τους ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ; Γιατί ονομάζουν τους εαυτούς τους ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ και όχι ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ αφού στην καταγωγή και στην αγωγή είναι ΣΛΑΒΟΙ;
Γιατί δεν δέχονται την ονομασία ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΙΑ για την χώρα τους που θα αποτελούσε και την περίτρανη απόδειξη της θέλησής τους να συνυπάρξουν ειρηνικά με τους Έλληνες και δεν έχουν σκοπό να βάλουν φωτιά στα Βαλκάνια και να αρπάξουν ό,τι τους είναι αρεστό, όταν βέβαια το επιτρέψουν οι διεθνείς συγκυρίες; Για τους συμπατριώτες μου τα εξής: Οταν η Φινλανδία ήθελε να κάνει τη δική της σημαία, ύστερα από παρέμβαση της Ελλάδας, ότι η επιλογή της ήταν η ελληνική σημαία, δέχθηκε αμέσως να την αλλάξει, δείγμα πολιτισμού που λείπει στην περίπτωση μας! Πιστεύουν οι αγαπητοί συμπατριώτες μου αυτό που ισχυρίστηκε ο μακαρίτης Πρωθυπουργός της φίλης Τουρκίας Turgut Özal, ότι ο ΟΜΗΡΟΣ είναι πρόγονός του;
Ο σεβασμός της Ιστορίας μας πρέπει να είναι γενικός και όχι επιλεκτικός και ίσως ζήσουμε μία άσπρη μέρα. Για την ασφάλεια των συνόρων τον γεωγραφικό προσδιορισμό και άλλα πολλά ευτράπαλα ίσως επανέλθω αφού μου δοθεί η δυνατότητα.
Διατελώ με εκτίμηση,
Γεώργιος Α. Βλάχος, Γερμανία