Μια αξιόλογη έκδοση

Καληνύχτα ΕΛΛΑΔΑ

το νέο βιβλίο του Γεωργίου Πιπερόπουλου

ΣXHMA : 14 X 21
ΣEΛIΔEΣ : 312
ISBN : 978-960-7682-07-9
TIMH : 15,00 €

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και συγγραφέας Γεώργιος Πιπερόπουλος, γνωστός για τη δυνατή και εποικοδομητική αρθρογραφία του σε εφημερίδες της Αθήνας και της περιφέρειας σε πολλά blogs και τη συμμετοχή του σε δελτία ειδήσεων και συζητήσεις στην Τι Βι, κυκλοφόρησε πρόσφατα το βιβλίο του «Καληνύχτα ΕΛΛΑΔΑ» (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΟΜΗ).

Μέσα στις 309 ζουμερές σελίδες του ο έμπειρος και γλαφυρός συγγραφέας, ανατόμος και αναλυτής της ζωής των νεοελλήνων, ασχολείται με σωρεία θεμάτων, που τα κατανέμει σε εννέα ενότητες, που είναι: ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. ΚΡΑΤΟΣ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΑΣ ΖΩΗ. ΑΠΟ ΤΗΝ … ΚΟΥΝΙΑ ΣΤΗ ΒΙΟΠΑΛΗ. ΣΧΕΣΗ, ΕΡΩΤΑΣ, ΓΑΜΟΣ. Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΟΤΑΝ ΣΚΥΒΩ ΜΕΣΑ ΜΟΥ. ΜΑΣ ΑΠΟΚΟΙΜΙΣΕ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ. Η ΕΛΠΙΔΑ. Κάτω δε από κάθε ενότητα καταπιάνεται και αναπτύσσει μ’ ένα μοναδικό τρόπο 65 θέματα που αγγίζουν όλες τις πτυχές της ζωής του νεοέλληνα.

Και μόνο τα περιεχόμενά του να διαβάσει κανείς θα καταλάβει τον ανεκτίμητο θησαυρό που κρύβεται μέσα στις σελίδες του. Τα κείμενα, γραμμένα σε στρωτή δημοτική γλώσσα, διαβάζονται ευχάριστα, γιατί είναι σύντομα, περιεκτικά και πρακτικά και παρουσιάζουν την καθημερινότητα του Έλληνα. Με τους προβληματισμούς του προβληματίζει τον καθένα μας. Όσοι διαβάσουν το βιβλίο ασφαλώς δεν μπορεί να παραμείνουν οι ίδιοι, αλλά θα έχουν ευεργετηθεί από τον πλούτο των εμπειριών του αξιόλογου επιστήμονα της συμπεριφοράς.

Είναι καιρός ο νεοέλληνας να πετάξει τα σκουπίδια που γέμισαν τη ζωή του και του έκλεψαν κάθε πνευματική και ηθική ικμάδα και τον οδήγησαν εκτός από την οικονομική και σε πνευματική και ηθική χρεοκοπία. Το βιβλίο αυτό κρούει συναγερμό και καλεί τους Έλληνες να αλλάξουν πορεία, γιατί υπάρχει ελπίδα, όπως κλείνει εύστοχα το περισπούδαστο βιβλίο του ο συγγραφέας.

Συγχαίρουμε θερμά τον κ. Πιπερόπουλο για τη συμβολή του στην κοινωνική, ηθική και πνευματική αναβάθμιση του λαού μας. Εγκάρδια συνιστούμε το βιβλίο. Μπορείτε να το κάνετε δώρο σε νέα άτομα, γνωρίζοντας ότι έτσι επενδύετε στη νέα γενιά. Το βιβλίο μπορείτε να το προμηθευτείτε από τα βιβλιοπωλεία. Ευχής έργο θα ήταν, αν το Υπουργείο Παιδείας αντί για μερικά ανιαρά και ανώφελα βιβλία συμπεριλάμβανε στη διδακτέα ύλη και το βιβλίο αυτό. Πολλαπλή θα ήταν η βοήθεια των μαθητών.

Γιώργος Σ. Κανταρτζής
Δημοσιογράφος, Κατερίνη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ