Τελετή για τα 68 χρόνια από το ολοκαύτωμα του ΔΟΜΕΝΙΚΟΥ.

Εκδήλωση στη μνήμη των 135 εκτελεσθέντων από τα Ιταλικά στρατεύματα κατοχής στη θέση «Καυκάκι» πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. ΡέναςΚαραλαριώτου, με αφορμή τη συμπλήρωση 68 χρόνων από το Ολοκαύτωμα του Δομένικου.

Στις εκδηλώσεις, που διοργάνωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Ελασσόνας και το Τ.Σ. Δομένικου, οι τοπικές αρχές αλλά και οι συγγενείς των πεσόντων, απότισαν φόρο τιμής στη μνήμη τους.

Μετά την τέλεση της επιμνημόσυνης δέησης στο χώρο του μνημείου, ο κ. Ευστάθιος Ψωμιάδης πραγματοποίησε ομιλία για το ιστορικό της ημέρας και ακολούθησε προσκλητήριο νεκρών και κατάθεση στεφάνων.

Η σεμνή τελετή στο χώρο του μνημείου ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν στο τοπικό διαμέρισμα Δομένικου, αρχικά με κατάθεση στεφάνων στην προτομή Νικολάου Μπάμπαλη κι έπειτα στην αίθουσα του Παναγιώτειου Πνευματικού Κέντρου με απονομή βραβείων σε αριστούχους μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Δομένικου.

Στις χθεσινές εκδηλώσεις παρέστησαν επίσης ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γ. Πασχόπουλος, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας κ. Β. Χαλάτσης, εκπρόσωπος της Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης, εκπρόσωπος του Αρχηγού Τ.Α., εκπρόσωπος του Διοικητής της 1ης Στρατιάς, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Μαρία Μαμάρα, Αθαν. Παιδής και Δ. Μητσιούλης, ο πρόεδρος του Τ.Σ. Δομένικου Β. Τσικούρας, οι αντιδήμαρχοι Ελασσόνας Ι. Τσούτσος και Φ. Τζιώκας, ο αντιδήμαρχος Τυρνάβου κ. Αντ. Κυπαρίσσης, ο Πρόεδρος του Εθνικού Δικτύου Νέων Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών Ελλάδος 1940-1945 κ. Χαρ. Δασκαλάκης κι εκπρόσωποι μαρτυρικών πόλεων, Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.α.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ