ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Με αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε την «κατασκευασμένη» απόφαση της αλβανικής κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στο ιστορικό σχολείο του Βουλιαρατίου, στην καρδιά της Άνω Δρόπολης.

Το εν λόγω σχολείο Μέσης Εκπαίδευσης, στην ατελεύτητη ροή των χρόνων, διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην εκμάθηση της γλώσσας μας και στη διατήρηση της παιδείας μας. Η μακραίωνη ιστορία του παραμένει ζωντανή με τα σημαντικά στελέχη και επιστήμονες που έβγαλε από τους κόλπους του και καμαρώνει σήμερα η περιοχή μας ανά τον κόσμο.

Η λειτουργία του ακόμη και σε δύσκολους καιρούς, στην κοιτίδα του ελληνισμού, αποτέλεσε φάρο ελπίδας και μάθησης για τους Ανωδροπολίτες και μη. Έπαιξε και παίζει σημαντικό ρόλο στην αναζωογόνηση της περιοχής μας, κρατώντας ακόμη αναμμένη τη δάδα του Ελληνισμού.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ φαίνεται ξεκάθαρα ότι η λειτουργία του συγκεκριμένου σχολείου εμποδίζει πλέον συμφέροντα κάποιων κύκλων εις βάρος του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού. Με μεθοδευμένες ενέργειες και με τους «δήθεν» νόμους της η αλβανική κυβέρνηση στοχεύει στον αφανισμό της Άνω Δρόπολης. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει περίεργα παιχνίδια εις βάρος της περιοχής μας και δεν θα κωφεύσουμε σε θέματα μείζονος σημασίας για τον τόπο μας.

Ζητάμε από τον Υπουργό Παιδείας της Αλβανίας να ακυρώσει την ληφθείσα απόφαση δίνοντας την ευκαιρία στο σχολείο Μέσης Εκπαίδευσης να συνεχίσει την προσφορά τής μάθησης στα παιδιά τής επαρχίας μας.

Στέλνουμε ηχηρό μήνυμα προς όλες τις αρχές και τους ιθύνοντες, ότι ενωμένοι θα αγωνιστούμε για να μην πραγματοποιηθούν σχέδια σκοτεινών κύκλων που στοχεύουν στον εκπαιδευτικό μαρασμό της περιοχής μας.

Δηλώνουμε ότι, εάν υπάρξει αδιαφορία επιλύσεως του θέματος εκ μέρους της αλβανικής κυβέρνησης και των εμπλεκόμενων φορέων θα προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια μέσα σε δημοκρατικά πλαίσια.

Μετά τιμής

Ο Πρόεδρος: Μιχάλης Κυρούσης
Η Γεν. Γραμματέας: Ηλέκτρα Κίκη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ