Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος 4 (81) Οκτώβριος – Δεκέμβριος του περιοδικού, το οποίο εκδίδει κάθε τρεις μήνες από το 1990 ανελλιπώς ο Οργανισμός για την Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας Αθηνών.

Το περιοδικό φιλοξενεί άρθρα για την προώθηση της διδασκαλίας της Ελληνικής Γλώσσας σε ομογενείς και ξένους σε όλο τον κόσμο και είναι αποτέλεσμα της άοκνης προσπάθειας των μελών και των φίλων του Οργανισμού.

Μέσα στις σελίδες του διαβάζει κανείς «καλά νέα» για τις προσπάθειες Ελλήνων και ξένων φίλων της Χώρας και της Γλώσσας μας για την επέκταση της διδασκαλίας της Ελληνικής (σε όλες τις μορφές της) σε όλο τον κόσμο.

Σε αυτό το τεύχος περιλαμβάνονται άρθρα για την Διδασκαλία Νέων Ελληνικών σε Κλασικούς Φιλολόγους στην Γεωργία, την Επίδραση της Ελληνικής στην σερβική γλώσσα, την Ταινία «Το φουκάρι τη γενία» στην ελληνοκαλαβρέζικη διάλεκτο, την Ακύρωση της απονομής των βραβείων του 9ου Διαγωνισμού Αρχαίων Ελληνικών καθώς και διάφορα άλλα άρθρα για την Ελληνική Γλώσσα στον κόσμο.

Πολύ ενδιαφέρουσα είναι και η ομιλία της Υπουργού Παιδείας κας Ά. Διαμαντοπούλου στην Συνάντηση Εργασίας για την «Ελληνική Γλώσσα και την Γλωσσική Αγωγή», μέσω της οποίας παρουσιάζεται μια νέα εθνική στρατηγική για την γλώσσα μας.

Εξ άλλου η παρουσίαση των εκδηλώσεων των σχετικών με την Ελληνική Γλώσσα καθώς και η αλληλογραφία και οι βιβλιοπαρουσιάσεις που δημοσιεύονται σε κάθε τεύχος φέρνουν τους αναγνώστες σε επαφή με τα όσα γίνονται για την προώθηση της Ελληνικής Γλώσσας.

Το περιοδικό διανέμεται δωρεάν σε χιλιάδες παραλήπτες σε 76 Χώρες (Πανεπιστήμια και Σχολεία στα οποία διδάσκεται η Ελληνική, Ομογενειακούς Συλλόγους κ.λπ.), αποστέλλεται επίσης στα Μέλη και σε πολλούς συνδρομητές.

Πληροφορίες στο τηλ. : 0030-210-7718077.
odeg@otenet.gr, www.odeg.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ