Έναρξη: Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012, στις 22.05.

H «Οδύσσεια», η εκπομπή της ERTworld που αγαπήθηκε από τον Απόδημο Ελληνισμό, φιλοδοξεί και φέτος, για 8η χρονιά, να αποτελέσει το εβδομαδιαίο σημείο συνάντησης των Ελλήνων ανά τον κόσμο.

Από την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου, στις 10.05 το βράδυ (ώρα Ελλάδας), η Δώρα Αναγνωστοπούλου στήνει μια ακόμα γέφυρα επικοινωνίας με τους απανταχού Έλληνες.

Στόχος της «Οδύσσειας» είναι να αναδεικνύει τα προβλήματα, τους προβληματισμούς, αλλά και τις επιτυχίες των ελληνικών κοινοτήτων, να προβάλλει σημαντικές προσωπικότητες καταξιωμένων Ελλήνων και το έργο τους και να μεταφέρει τον παλμό της Ομογένειας, με απευθείας συνδέσεις, ρεπορτάζ και αποστολές, καθώς επίσης και με τη βοήθεια των ανταποκριτών της ΕΡΤ.

Φέτος η εκπομπή, εμπλουτισμένη και με νέες θεματικές ενότητες, επιχειρεί την πιο άμεση επαφή με τους Έλληνες Ομογενείς, οι οποίοι θα έχουν την δική τους «στήλη» στην εκπομπή.

«Μια φωτογραφία, μια ιστορία» ονομάζεται το διαδραστικό ένθετο που εγκαινιάζει η εκπομπή. Οι τηλεθεατές στέλνουν στην «Οδύσσεια» μια φωτογραφία τους από τη δική τους πορεία προς τη χώρα που τους φιλοξενεί, συνοδευόμενη από ένα μικρό κείμενο στο οποίο παρουσιάζουν την ιστορία τους από το ταξίδι στην ξενιτιά. Οι καλύτερες φωτογραφίες και οι ιστορίες τους θα παρουσιάζονται στην εκπομπή, αλλά και στη σελίδα της στο facebook.

Όσοι ενδιαφέρονται να μοιραστούν την ιστορία τους μπορούν να αποστέλλουν τη φωτογραφία και το συνοδευτικό κείμενο στα emails της εκπομπής: odyssey@ert.gr, odysseyertworld@gmail.com.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ