ΚΟΛΩΝΙΑ, Οκτ. 2010. Στα πλαίσια περιοδείας του στην Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία της Γερμανίας ο πρώην υπουργός και βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευρυπίδης Στυλιανίδης επισκέφθηκε τα κεντρικά γραφεία του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου DHW στην Κολωνία συνοδευόμενος από κλιμάκιο της τοπικής ΝΟΔΕ με επί κεφαλής τον πρόεδρο Κωνσταντίνο Κουπάντζη.

Τον κ. Στυλιανίδη υποδέχθηκαν εκ μέρους της Διοικούσας Ειπτροπής του Συνδέσμου ο Αντιπρόεδρος Φαίδων Κοτσαμπόπουλος, ο ιδρυτικός Πρόεδρος Γιάννης Μπούρλος-Μάυ και ο Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Κούρος. Στην λίαν φιλική συνάντηση συζητήθηκαν θέματα γύρω από την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, τον ρόλο που μπορεί να παίξει η ομογένεια και ειδικά ο επιχειρηματικός κόσμος στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας όπως επίσης και προβλήματα και προοπτικές των διμερών εμποροοικονομικών σχέσεων των δύο κρατών. Ο κ. Στυλιανίδης που υπηρέτησε μεταξύ άλλων και σαν Υφυπουργός Εξωτερικών με αρμοδιότητα τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις έδωσε με την γνωστή ειλικρίνια που τον διακρίνει σαφείς απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα των παρευρισκομένων.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Αντιπρόεδρος του DHW Φαίδων Κοτσαμπόπουλος δήλωσε προς τον τύπο: «Ευχαριστούμε τον κ. Στυλιανίδη που παρόλη την σύντομη περιοδεία του στην Γερμανία βρήκε τον χρόνο να επισκεφθεί τον σύνδεσμό μας και να συζητήσει ανοιχτά και με ειλικρίνεια όλα τα θέματα που αφορούν τον επιχειρηματικό κόσμο της διασποράς. Παρόλο που τώρα βρίσκεται στην αντιπολίτευση κάλεσε τους απόδημους επιχειρηματίες να πράξουν όπως πάντοτε το καθήκον τους προς την πατρίδα και να καταδείξουν με τους τρόπους που εκείνοι γνωρίζουν πως μπορεί η Ελλάδα να βγει από το αδιέξοδο στο οποίο έχει δυστυχώς περιέλθει.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ