Μια δυναμική ομάδα Φοιτητών που διακατέχεται από επιχειρηματικό πνεύμα, έχοντας ως πρότυπο την παγκοσμίως γνωστή τηλεοπτική εκπομπή του BBC ‘Dragons Den’, αποφάσισε να δημιουργήσει για πρώτη φορά φέτος στο Πανεπιστήμιο του Newcastle της Αγγλίας το Lions’ Den που θα κάνει ντεμπούτο στις 24 Απριλίου του 2013.

Στο ‘Dragons Den’ νέοι επιχειρηματίες παρουσιάζουν την πρωτότυπη επιχείρησή τους στο πάνελ των Dragons οι οποίοι αποφασίζουν ή να την χρηματοδοτήσουν ή να την απορρίψουν. Η εκπομπή ανήκει στην γνωστή Ιαπωνική εταιρεία SONY (Sony Pictures Television International) και έκανε το ντεμπούτο της στην Ιαπωνία.

Με το Αγγλικό της προφίλ έχει παρουσιασθεί και συνεχίζει να υπάρχει σε τηλεοπτικά προγράμματα πολλών Ευρωπαϊκών χωρών, στον Αραβικό κόσμο, στην Αφρική και από τις ΗΠΑ και τον Καναδά μέχρι την Αυστραλία και την Νέα Ζηλανδία.

Το Λιοντάρι που αποτελεί μέρος του εμβλήματος του Πανεπιστημίου του Newcastle, επιλέχτηκε από την οργανωτική ομάδα των φοιτητών της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου για να υπογραμμίσει την δυναμική που απαιτείται σήμερα για τη δημιουργία μιας καινοτόμου επιχείρησης από φοιτητές και φοιτήτριες.

 

http://www.ncl.ac.uk/nubs/about/events/lionsden/

 

Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός στις 25 περίπου χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες όλων των Σχολών και τμημάτων (Διοίκηση Επιχειρήσεων, Ιατρική, Πολυτεχνείο κλπ) του γνωστού Βρετανικού Πανεπιστημίου που βρίσκεται στην ομώνυμη πόλη Newcastle της Βόρειο-Ανατολικής Αγγλίας και έχουν θεσπιστεί βραβεία και έπαινοι αξίας πολλών χιλιάδων στερλινών.

Στo πάνελ του Newcastle University Lions Den θα συμμετέχουν γνωστές προσωπικότητες του επιχειρηματικού κόσμου.

Ένας από τους γνωστούς ‘παλαίμαχους’ του πολύ επιτυχημένου αγγλικού τηλεοπτικού σήριαλ με τον τίτλο Dragons’ Den, o Doug Richards εκφράζοντας την θετική εντύπωση που του προκάλεσε η πρωτοβουλία των φοιτητών της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων σχολίασε στο Facebook:

“Καλωσορίζω το πρώτο ετήσιο LionsDen που οργανώθηκε από μια ομάδα φοιτητών με επιχειρηματικό πνεύμα για να αναδείξει επιχειρηματικά σκεπτόμενα παιδιά από όλη την μεγάλη κοινότητα του Πανεπιστημίου του Newcastle και τους εύχομαι καλή επιτυχία για μία δράση που εμπνέει…»

 

        https://www.facebook.com/nulionsden

 

      Τις δραστηριότητες της ομάδας των φοιτητών επιβλέπει και συντονίζει ο Dr Πάνος Πιπερόπουλος, Πρόεδρος του Τμήματος Μάνατζμεντ και Μάρκετινγκ της Σχολής Διοίκησης του Πανεπιστημίου του Newcastle, ο οποίος διδάσκει το σχετικό μάθημα της επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.

 

       

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ