Άγιοι Σαράντα, 29.07.2010. Το Προεδρείο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού, έκανε το πρώτο βήμα στην πρόταση του Γενικού Προέδρου της Δ.Ε.Ε.Ε.Μ. «ΟΜΟΝΟΙΑ» ώστε κάποια στιγμή το Συνέδριο τού Παγκόσμιου Συμβούλιου των Ηπειρωτών του Εξωτερικού να πραγματοποιηθεί στη Βόρειο Ήπειρο. Ο κ. Μπολάνος, που είναι και μέλλος τού Προεδρείου, υποδέχτηκε τον Πρόεδρο Χρυσόστομο Δήμου και τα υπόλοιπα μέλη στη Χιμάρα όπου έγινε λεπτομερής παρουσίαση των προβλημάτων και τους κινδύνους που αντιμετωπίζει ο Ελληνισμός στην Αλβανία.

Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας προς τον κ. Δήμου και τα υπόλοιπα μέλη για μια πρωτοβουλία που θα έπρεπε να είχε γίνει από καιρό αλλά ποτέ δεν είναι αργά. Είναι μία συμβολική πράξη που μας κάνει να αισθανόμαστε ότι δεν είμαστε μέλη μιας ξεχασμένης μειονότητας που θέλουν να πιστεύουν ή να επιβάλουν μερικοί  αλλά ένα ζωντανό κομμάτι του Οικουμενικού Ελληνισμού εντός και εκτός Ελλάδος που παρά τις δυσκολίες  του, ξέρει να βρίσκει το δρόμο, και να τραβά προς τη δόξα ξανά!

Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα, στέλνουμε μήνυμα συμπαράστασης και ενότητας σε όλους τους Ηπειρώτες  και σε όλους τους Έλληνες!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ