ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΔΡ. ΟΛΓΑΣ ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ 64Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΗΠΑ-ΚΑΝΑΔΑ

Κοντά στους Μακεδόνες της Διασποράς βρέθηκε η Δρ. Όλγα Σαραντοπούλου, Γραμματέας ΣΑΕ, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη στον Ελληνισμό των ΗΠΑ.

Η κα Σαραντοπούλου συμμετείχε στις εργασίες του 64ου Συνεδρίου της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ και Καναδά, που πραγματοποιήθηκαν από τις 27-30 Μαΐου στο Σικάγο.

Στην ομιλία της εξήρε τον αγώνα που καταβάλλουν οι Μακεδόνες της Διασποράς για δεκαετίες τώρα προκειμένου να προστατεύσουν την ιστορία της Μακεδονίας από τις επιθέσεις και διαστρεβλώσεις της πΓΔΜ και των υποστηρικτών της.

Η Δρ. Σαραντοπούλου τόνισε ότι στην σημερινή παγκόσμια συγκυρία, όπου η Ελλάδα βάλλεται οικονομικά, κοινωνικά, πολιτισμικά, με στόχο και μόνον την απαξίωση και της κληρονομιάς της, είναι επιτακτική η ενότητα των Ελλήνων εντός και εκτός των συνόρων, προκειμένου να αντισταθούν σε κάθε είδους αμφισβητήσεις της ελληνικότητας της Μακεδονίας, ενθαρρύνοντας και τις επεκτατικές βλέψεις των Σκοπιανών εθνικιστών.

Κάλεσε δε, όλους να σεβαστούν τις αποφάσεις της Ομογένειας όπως αυτές εκφράστηκαν μέσα από τα ψηφίσματα των δύο μεγάλων περιφερειακών συνελεύσεων του ΣΑΕ των ΗΠΑ και της Ωκεανίας, αλλά και το ομόφωνο ψήφισμα της 6ης Τακτικής Συνέλευσης του ΣΑΕ, πού διευκρινίζουν ότι δεν θα πρέπει να γίνει αποδεκτή σύνθετη ονομασία ή παράγωγο αυτής ως βάση των συνομιλιών.

Τόνισε ότι η εκάστοτε Ελληνική Κυβέρνηση οφείλει να προστατεύσει την μοναδική Μακεδονική Κληρονομιά, και να μην επιτρέψει να γίνει βορρά στις άγριες διαθέσεις των όποιων καιροσκόπων. Και επεσήμανε ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να στηρίξουν τις θέσεις αυτές και να επιδιώξουν μια κοινά αποδεκτή λύση που θα διασφαλίζει τις προϋποθέσεις για σταθερότητα, δημοκρατική ομαλότητα, λειτουργία των θεσμών, συνεργασία, ανάπτυξη και ευημερία στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Η Γραμματέας του ΣΑΕ, στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου είχε επαφές με εκπροσώπους ομογενειακών οργανώσεων, με τους οποίους είχε την ευκαιρία να συζητήσει θέματα που απασχολούν τον Ελληνισμό.

Τις εργασίες του συνεδρίου τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Σικάγο κ. Αναστάσιος Πετρόβας, ο βουλευτής της ΝΔ και τομεάρχης της ΓΓ Αποδήμων της ΝΔ κ. Παναγιώτης Σκανδαλάκης, ο Νομάρχης Πιερίας και πρόεδρος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Διεθνούς Ιδρύματος Μνημείου Μεγάλου Αλεξάνδρου Γιώργος Παπαστεργίου, ο Συντονιστής ΣΑΕ ΗΠΑ κ. Θεόδωρος Σπυρόπουλος, ο πρώην Συντονιστής ΣΑΕ ΗΠΑ και πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιδρύματος Υποτροφιών κ. Χρήστος Τομαράς, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων του Ιλλινόϊ κ. Δημήτρης Γεωργακόπουλος, ο πρόεδρος του νέου Κύματος Μεσσηνίας κ. Τομ Σωτηρόπουλος, ο πρόεδρος της Ιονίου Πολιτιστικής Ομοσπονδίας ΗΠΑ κ. Ματαράγκας, μέλη ομογενειακών οργανώσεων από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, εκπρόσωποι του Ελληνικού Αμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου και εκπρόσωποι συλλόγων της νεολαίας.

Χθες, η Δρ. Σαραντοπούλου παρακάθισε σε επίσημο δείπνο που παρέθεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.κ. Δημήτριος προς τιμήν των μελών της Παμμακεδονικής Ένωσης παρουσία και του Μητροπολίτη Σικάγο Ιάκωβου, του Γενικού Προξένου κ. Α. Πετρόβα, του κ. Θ. Σπυρόπουλου, του κ. Χ. Τομαρά, του πολιτειακού γερουσιαστή στην πολιτεία του Ρόντ Αϊλαντ κ. Λεωνίδα Ραπτάκη, του Νομάρχη Πιερίας, του κ. Π. Σκανδαλάκη, του καθηγητή κ. Ηλία Τουμάζου, του κ. Δ. Γεωργακόπουλου και εκπροσώπων ομογενειακών συλλόγων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ