Σειρά εκδηλώσεων:

«Είμαστε ένας λαός! 20 χρόνια ενωμένη Γερμανία στην Ευρώπη»

Η Γερμανική Πρεσβεία και το Ινστιτούτο Goethe γιορτάζουν τα εικοστά γενέθλια της γερμανικής επανένωσης στις 03.10.2010 με την ακόλουθη σειρά εκδηλώσεων:

Εκθέσεις ταμπλό

Από τις 13 Σεπτεμβρίου παρουσιάζονται στο Ινστιτούτο Goethe Αθηνών οι εκθέσεις ταμπλό «Ο ιδανικός κόσμος της δικτατορίας; Εξουσία και καθημερινότητα στη Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία» και «Από την ειρηνική επανάσταση στην επανένωση της Γερμανίας» σε ελληνική γλώσσα. Παρουσιάζεται αφενός ένα φωτογραφικό οδοιπορικό της καθημερινότητας στην Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία και αφετέρου μια ανασκόπηση της διαδικασίας της γερμανικής ενοποίησης. Οι εκθέσεις είναι ανοιχτές στο κοινό μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου, από Δευτέρα έως Παρασκευή και από ώρα 09:00 έως 19:00 στο φουαγιέ του Ινστιτούτου Goethe. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Τα εγκαίνια των εκθέσεων θα πραγματοποιηθούν στις 13 Σεπτεμβρίου μετά την προβολή της κινηματογραφικής ταινίας “Sonnenallee” στις 19:00 ώρα. Θα ακολουθήσει δεξίωση με χαρακτηριστικά ανατολικογερμανικά προϊόντα.

Προβολές κινηματογραφικών ταινιών

Οι προβολές γερμανόφωνων ταινιών με ελληνικούς υπότιτλους στις 13, 15 και 27 Σεπτεμβρίου στο Ινστιτούτο Goethe προσφέρουν ταυτόχρονα ιστορική ανασκόπηση και διασκέδαση.

13 Σεπτεμβρίου, ώρα 19:00: Sonnenallee
15 Σεπτεμβρίου, ώρα 20:30 Berlin is Germany
27 Σεπτεμβρίου, ώρα 20:30 Die Unberührbare

Βερολινέζικη ηλεκτρονική μουσική με τους MODERAT και BYETONE στο BIOS

Την μουσική διάσταση του προγράμματος αναλαμβάνει να προσδώσει εκδήλωση με το Βερολινέζικο συγκρότημα MODERAT και τους BYETONE στις 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 22:30 στο κέντρο τεχνών BIOS, Πειραιώς 84. Προπώληση εισιτηρίων στο εκδοτήριο του BIOS (Τηλ.: 2103425335, www.bios.gr).

Καλλιτεχνικός διαγωνισμός

Σπουδαστές και μαθητές στην Ελλάδα προσκαλούνται να επεξεργαστούν καλλιτεχνικά το θέμα «Είμαστε ένας λαός! 20 χρόνια ενωμένη Γερμανία στην Ευρώπη» και να αποστείλουν τα έργα τους στη Γερμανική Πρεσβεία μέχρι τις 20 Νοεμβρίου 2010. Εκτός από την απονομή βραβείων, τα έργα θα εκτεθούν και στην ιστοσελίδα της Πρεσβείας.
Το πλήρες κείμενο της προκήρυξης του διαγωνισμού καθώς και πρόσθετες πληροφορίες για τη γερμανική ενοποίηση μπορούν να αντληθούν από τον δικτυακό τόπο www.athen.diplo.de .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ