«Χαμένη κληρονομιά: Κύπρος 1974-2010»

Η Πρέσβης της Δημοκρατίας στην Ιταλία κα Αθηνά Μαυρονικόλα- Δρουσιώτη εγκαινίασε στις 11 Οκτωβρίου από κοινού με την Πρύτανη του Πανεπιστημίου για τους Ξένους της Perugia, καθηγήτρια Stefania Giannini, την φωτογραφική έκθεση για την Κύπρο του Δώρου Παρτασίδη «Χαμένη κληρονομιά: Κύπρος 1974-2010», με θέμα την καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς στα κατεχόμενα.

Η έκθεση διοργανώθηκε από την Πρεσβεία της Δημοκρατίας στη Ρώμη σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο για τους Ξένους της Perugia και τον Επίτιμο Πρόξενο της Κύπρου στην Perugia κο Γεώργιο Φελλά. Η εκδήλωση τέθηκε στα πλαίσια των εορτασμών για την 50η επέτειο ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στον χαιρετισμό της η Πρέσβης κα Μαυρονικόλα -Δρουσιώτη εξήρε το έργο του γνωστού Κύπριου φωτορεπόρτερ Δώρου Παρτασίδη, ο οποίος με το φακό του, καταμαρτυρεί το μέγεθος της καταστροφής της πολιτιστικής κληρονομιάς στα κατεχόμενα από τους Τούρκους εισβολείς.

Η Πρύτανης Giannini εξέφρασε λύπη και αποτροπιασμό για την καταστροφή του πολιτιστικού πλούτου της Κύπρου, ενώ διαβεβαίωσε για την ετοιμότητα και την προθυμία του Πανεπιστημίου για διοργάνωση και άλλων παρομοίων εκδηλώσεων της Πρεσβείας.

Στα εγκαίνια παρεβρέθησαν εκπρόσωποι των τοπικών πολιτικών, δικαστικών και αστυνομικών αρχών, πανεπιστημιακοί, δημοσιογράφοι και πολυάριθμοι φοιτητές, μεταξύ των οποίων και Κύπριοι φοιτητές που σπουδάζουν στην Perugia.

Τα εγκαίνια της έκθεσης έτυχαν μεγάλης προβολής από τα τοπικά ΜΜΕ, ενώ η δημόσια τηλεόραση RAI3 μετέδωσε στο βραδινό δελτίο ειδήσεων εκτενές ρεπορτάζ.


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ