Το βράδυ της Παρασκευής 28 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Συλλόγου μας,  σε συνεργασία με την Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας, η εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στον Γιάννη Μαρή, (φιλολογικό ψευδώνυμο του δημοσιογράφου Γιάννη Τσιριμώκου), ο οποίος υπήρξε πατέρας του Ελληνικού Αστυνομικού Μυθιστορήματος στη χώρα μας.

Οι συμπολίτες μας που αψήφησαν τη δυνατή βροχή και βρέθηκαν στην αίθουσα του «ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ», είχαν την μοναδική ευκαιρία να δουν σε βίντεο  μέρος εκπομπών από το αρχείο της ΕΡΤ, αφιερωμένων στην καθημερινή ζωή του συγγραφέα, και να ακούσουν από τους εξαιρετικούς προσκεκλημένους μας ομιλητές κ. Κώστα Καλφόπουλο και κ. Φίλιππο Φιλίππου, πολλά, ενδιαφέροντα και άγνωστα στοιχεία για τη ζωή και το έργο του δημιουργού του θρυλικού «αστυνόμου Μπέκα».

Παράλληλα οι ομιλητές, συγγραφείς και δημοσιογράφοι και οι δυο, μέλη της  Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας, έριξαν φως στην πορεία του Αστυνομικού Μυθιστορήματος στην Ελλάδα μέχρι σήμερα. Στην εκδήλωση που συντόνισε ο συγγραφέας κ. Ελπιδοφόρος Ιντζέμπελης, ακούστηκαν κείμενα από μυθιστόρημα του Γιάννη Μαρή και ακολούθησε διάλογος των ομιλητών με το κοινό.

           

                                                                  Για το Δ.Σ.

 

 

Η Πρόεδρος

 

Η Γραμματέας

 

 

 

Αξιώτη Δήμητρα

 

Βλάχου Παρασκευή

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ