Τη νύχτα της 29ης προς την 30ή Δεκεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε επίθεση στην οικία του γερμανού Πρέσβη. Ο Πρέσβης κ. Ντολτ δήλωσε στις 30.12. στην Αθήνα σχετικά:

«Ευχαριστώ την Ελληνική Αστυνομία και την Ελληνική Κυβέρνηση για την άμεση αντί-δραση και το ενδιαφέρον. Όποιος και να ευθύνεται για την πράξη: Δεν θα επιτευχθεί η διατάραξη των στενών και φιλικών σχέσεων των δύο χωρών μας. Επίσης, δεν θα επιτευχθεί η αναστροφή της διαφαινόμενης οικονομικής ανάκαμψης της χώρας ούτε και η δημιουργία ενός κλίματος ανασφάλειας».

Ένοπλη επίθεση στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη -Τηλεφωνική επικοινωνία με Γερμανό Υπουργό Εξωτερικών F-W. Steinmeier

Ένοπλη επίθεση  σημειώθηκε σήμερα στις 3:30 τα ξημερώματα, στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη Βόλφγκανγκ Ντολτ, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία οι δράστες χρησιμοποίησαν καλάσνικοφ και έχουν ριφθεί δεκάδες σφαίρες. Με τον Γερμανό πρέσβη επικοινώνησε τηλεφωνικά, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ο οποίος ενημερώθηκε αμέσως από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια, που επίσης τηλεφώνησε στον κ. Ντολτ.

Τηλεφωνική επικοινωνία Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού  Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλου με Γερμανό Υπουργό Εξωτερικών F-W. Steinmeier

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, είχε προ ολίγου τηλεφωνική επικοινωνία με το νέο Υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας,  Frank-Walter Steinmeier, ο οποίος είχε ήδη ενημερωθεί από τον Γερμανό Πρέσβη στην Αθήνα για το περιεχόμενο της συνομιλίας του με τον κ. Βενιζέλο.
Ο κ. Steinmeier εξέφρασε την ικανοποίηση της Γερμανικής Κυβέρνησης για την άμεση κινητοποίηση των ελληνικών Αρχών με σκοπό τη διαλεύκανση του περιστατικού με πυροβολισμούς στην κατοικία του Γερμανού Πρέσβη στο Χαλάνδρι καθώς και για τη σθεναρή στάση της Ελλάδας στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας .

Οι κ.κ. Βενιζέλος και Steinmeier είχαν, επίσης, την ευκαιρία να κάνουν αναφορά στα δημοσιονομικά και οικονομικά επιτεύγματα της Ελλάδας χάρις στις σκληρές θυσίες του ελληνικού λαού και στην επικείμενη έναρξη της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης .

Τέλος, συμφώνησαν να συναντηθούν το συντομότερο δυνατόν, κατά πάσα πιθανότητα στην Αθήνα, αμέσως μετά την επίσημη έναρξη της Ελληνικής Προεδρίας που θα γίνει στις 8.1.2014.

 

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών για το συμβάν με πυροβολισμούς στην πρεσβευτική κατοικία της Γερμανίας

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, επικοινώνησε τηλεφωνικά, σήμερα, νωρίς το πρωί, με τον Πρέσβη της Γερμανίας στην Ελλάδα, κ. Wolfgang Dold και εξέφρασε αφενός μεν την απόλυτη καταδίκη του για το συμβάν της τρομοκρατικής επίθεσης με πυροβολισμούς κατά της πρεσβευτικής κατοικίας στο Χαλάνδρι, αφετέρου δε τα αισθήματα φιλίας και συμπαράστασης προς τον Πρέσβη και την οικογένειά του.

Αυτή την ώρα, κατόπιν εντολών του κ. Βενιζέλου, βρίσκεται στην κατοικία του Γερμανού Πρέσβη ο Υφυπουργός Εξωτερικών,  Δημήτρης Κούρκουλας.

Όπως ανέφερε στον κ. Dold ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, η Ελληνική Κυβέρνηση εκφράζει τον αποτροπιασμό της και την απόλυτη καταδίκη της σημερινής άνανδρης τρομοκρατικής ενέργειας, η οποία είχε ως μόνο και προφανή στόχο την εικόνα της Ελλάδος στο εξωτερικό, λίγες ήμερες πριν την έναρξη της Ελληνικής Προεδρίας της Ε.Ε. Η άμεση κινητοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία δίνει συντονισμένα και αποτελεσματικά τη μάχη κατά της τρομοκρατίας, θα φέρει τους δράστες σύντομα ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ