Κραυγή αγωνίας και δικαιολογημένα εκφράζει μέσω σχετικής επιστολής ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών των ελληνικών σχολείων (νηπιαγωγείου, δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου) στην περιοχή Μπίλεφεντ Βόρειας Ρηνανίας –Βεστφαλίας Γερμανίας, για μια ακόμη απαράδεκτη στάση της ελληνικής πολιτείας απέναντι στους απόδημους. Σε επιστολή που την υπογράφουν ο Πρόεδρος των παραπάνω συλλόγων κ. Γ. Βόμπρας (μικρή φωτό), και ο Γραμματέας Ι. Βολιώτης, την αποστέλνουν στην Υπουργό  Παιδείας κ . Αγγελική-Ευφροσύνη Κιάου , στις  Δ.Ο.Ε   και Ο.Λ.Μ.Ε. με κοινοποίηση παράλληλα στα πολιτικά  Κόμματα, την Ελληνική Πρεσβεία- Ελληνικά Προξενεία, Ε.Υ.Σ.Ε. στους συλλόγους  εκπαιδευτικών  εξωτερικού, στα συντονιστικά γραφεία  και στα  M.M.E. Μεταξύ των άλλων στην επιστολή αναφέρονται τα παρακάτω:

Αγαπητή κ. Υπουργός,

με αγωνία παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην πατρίδα μας οι οποίες προφανώς έχουν δημιουργήσει μια πρωτόγνωρη υπηρεσιακή δυσλειτουργία και ολιγωρία που απειλεί να πλήξει τον πιο ευαίσθητο τομέα των αποδήμων, την ύπαρξη των  σχολείων μας και κατά συνέπεια τη μόρφωση και το μέλλον των παιδιών μας.

Δυστυχώς αν και έχουμε Μάη μήνα! ακόμη δεν έχει εκδοθεί εγκύκλιος ενδιαφέροντος για τις έγκαιρες αποσπάσεις των εκπαιδευτικών από την Ελλάδα καθώς και ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί ο προγραμματισμός της επόμενης σχολικής χρονιάς αφού σύμφωνα με την ενημέρωση που  έχουμε από τους συλλόγους των εκπαιδευτικών δεν έχουν τακτοποιηθεί οι παρατάσεις των εκπαιδευτικών και δεν έχουν ανανεωθεί οι συμβάσεις των ομογενών εκπαιδευτικών.

Αυτό σε συνδυασμό με τον προεκλογικά ψηφισμένο Νόμο για την Ελληνόγλωσση Εκπαίδευση  που  ενώ μιλάει για μετατροπή των Γυμνασίων και Δημοτικών σε <<Δίγλωσσα>> χωρίς να υπάρχουν αναλυτικό πρόγραμμα και βιβλία αντίστοιχα δημιουργεί ένα εκρηκτικό μείγμα προχειρότητας και ανασφάλειας που φέρνει τους γονείς και μαθητές  σε απόγνωση.

Διαμαρτυρόμαστε έντονα για όλη αυτή την κατάσταση και κωλυσιεργία  που δεν έχει πάντα τη δικαιολογία της οικονομικής στενότητας αφού π.χ. στη Γερμανία έχοντας ελλείψεις διδακτικού προσωπικού και βιβλίων δε συνεδρίασε ούτε μια φορά το έτος 2012 το υπηρεσιακό συμβούλιο (το απαρτίζουν οι συντονιστές εκπαίδευσης και οι αιρετοί)   για να προτείνει λύσεις.

Σας καλούμε να επιληφθείτε του θέματος και να κινήσετε το ταχύτερο τις διαδικασίες επάνδρωσης των σχολείων μας καθώς και του προγραμματισμού της επόμενης σχολικής χρονιάς γιατί επιτέλους κάποτε θα πρέπει να πούμε ότι αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία μας,  εάν περιμένουμε την επόμενη των εκλογών  για να  λειτουργήσουν οι υπηρεσίες και οι κρατικοί μηχανισμοί όπως προβλέπεται.

Με τιμή

Ο Πρόεδρος                                                                                    Ο Γραμματέας

 

Γ. Βόμπρας                                                                                    Ι. Βολιώτης

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΔΥΣΤΙΧΩΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΕΝ
    ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΙΝΗ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ 10ΕΤΙΑ ΤΟΥ 1990 ΟΠΕΡ ΚΑΙ ΕΙΧΕ
    ΗΔΗ ΣΤΩΘΗ ΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΚΑΤ ΑΡΧΗΝ ΔΙΓΛΩΣΣΟ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ
    ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΕΙΜΕΘΑ ΕΙΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ
    ΤΗΣ ΟΛΗΣ ΥΠΟΘΕΣΕΩΣ.
    ΕΙΚΑΖΟΜΑΙ ΔΕ ΟΤΙ , ΣΑΝ ΥΠΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΟΛΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑ Ι ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙ
    ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΩΘΗ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΜΗ ΩΣ
    ΕΠΡΕΠΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚ
    ΤΟ ΗΔΗ ΕΝΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ ΜΟΝΟΝ ΤΟ ΗΜΥΣΗ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΟΛΗΝ
    ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΔΙΔΟΝΤΑΣ ΣΥΓΧΡΩΝΩΣ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΙΣ
    ΕΚΠΕΔΕΥΤΑΣ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΜΙΑΝ ΗΡΕΜΟΝ ΗΜΕΡΑΝ ΧΩΡΙΣ
    ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ .
    ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΔΕΙΞΕ ΦΥΣΙΚΑ Η ΠΑΡΟΔΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ , ΣΗΜΕΡΑ
    ΔΕ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΛΙΤΟΤΗΤΟΣ ΕΧΟΥΜΕ ΦΘΑΣΗ ΕΙΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ.
    ΑΣ ΕΛΠΙΣΩΜΕΝ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΟΙ ΝΕΑ ΓΕΝΕΑ ΝΑ ΕΧΗ ΗΔΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΕ ΠΟΙΟ ΣΤΑΔΙΟΝ ΜΠΡΦΩΣΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ
    ΜΦΧ
    ΚΠ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ