Αγαπητή ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ,

Εχετε τρία σχόλια μου όπως γράφηκαν στη σειρά στο Βήμα, για την καυτή πατάτα του Σκοπιανού στα χερια της κυβερνησης του Παπαδήμου, στις 27.11.2011 του κύριου Αγγελου Αθανασόπούλου.

Άποψή μου είναι ότι η Ελλάδα ποτέ δεν άσκησε βέτο για τα Σκόπια!

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Γεώργιος Α. Βλάχος

Συνέλληνες, είμαστε τόσο ανάξιοι ?

Αν δεν με εγκαταλείπει η μνήμη μου τα μεγάλα αφεντικά του ΝΑΤΟ ισχυρίστηκαν αμέσως μετά την απόφαση της 4ης Απριλίου του 2008 ότι η Ελλάδα δεν έθεσε ποτέ βέτο για το θέμα της εντάξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, διότι υπήρξε μία ομόφωνη απόφαση των μελών τής συνέλευσης, πως αν δεν υπάρχει λύσει στο θέμα της ονομασίας του κράτους της πΓΔΜ δεν υπάρχει και θέμα ένταξής του στο ΝΑΤΟ! Είμαστε τόσο ανάξιοι και δε μπορούμε ή δε μας επιτρέψανε να προσκομίσουμε τις αποδείξεις στο Δικαστήριο της Χάγης; Αν όλος ο σαματάς γίνεται για ένα Βέτο που δεν τέθηκε ποτέ από την Ελλάδα, τότε οι κυβερνήσεις μας είτε είναι ανάξιες ή εκτελούν διαταγές και δε θα πρέπει να μας φανεί παράξενο αν σε λίγο καλοθελητές θα υποστηρίζουν ότι το Αναγκαστικό Κατοχικό Δάνειο του 1942 στους ΝΑΖΙ δεν υπήρξε ποτέ και πως αποτελεί αποκλειστικά και μόνο τις φαντασιώσεις μας των δύσκολων ημερών που βιώνουμε. Πάντως όσο καυτή και αν είναι η πατάτα, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει η κυβέρνησή μας να περάσει στο στάδιο των υποχωρήσεων και παραχωρήσεων.Ο κύριος Γκρουέφσκι γνωρίζει πολύ καλά ότι όλες οι υπογραφές τού κόσμου τού είναι άχρηστες όταν δεν έχει την υπογραφή της ελληνικής κυβέρνησης και για αυτό θα συνεχίσει να το παίζει τρελός αφού του το επιτρέπουν οι φίλοι και σύμμαχοί μας και οι συνοδοιπόροι του στην πατρίδα μας. Σε περίπτωση αρνητικής για τις απόψεις μας απόφασης δεν θα πρέπει να συμμετάσχουμε και εμείς στο τρελό παιχνίδι των δυνατών αφού είναι το μόνο παιχνίδι που κατανοούν και δεν θα επεκταθώ περισσότερο. Πρέπει να αντιληφθούμε όμως ότι ο κόσμος δεν είναι αγγελικά και ηθικά πλασμένος, αλλά ότι ισχύ και πέραση έχει η δύναμη τού ισχυρού και η θέλησή του είναι το δίκαιο που πάντα επιβάλλεται. Και δηλώθηκε στο Βουκουρέστι ότι η Ελλάδα κάποτε θα πληρώσει. Πρέπει όμως να σταθούμε όρθιοι στα πόδια μας και να πούμε πάλι το μεγάλο ‘Οχι.

Ο κύριος Δρούτσας που έμαθε Εξωτερική πολιτική ?

Συνέχεια της καυτής πατάτας

Αγαπητοί Συνέλληνες,

σήμερα διάβασα ολόκληρο το άρθρο του κύριου Αγγελου Αθανασόπουλου και συμπληρώνω το σχόλιο μου της 27ης. 11ου. 2011.  Διαπίστωση πρώτη, που αποτελεί παλιά μου άποψη είναι ότι πράγματι έχουμε και είχαμε μία τουλάχιστον ανίκανη, ανάξια πολιτική ηγεσία η οποία είναι του κλώτσου και του μπάτσου του κάθε σκοπιανού ηγέτη. Πιστεύω και εγώ ότι θα έπρεπε να προσφύγουμε στο Διεθνές Δικαστήριο εναντίον των Σκοπίων για παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, αλλά η Οικογενειοικρατία δεν έστερξε και δεν το επραξε. Μολονότι και τυφλό να ήταν το κατεστημένο άκουγε τις παραβιάσεις, είχε όμως αλλές εντολές. Κι αυτό έκανε το θέμα μας ο κύριος Γεώργιος Α. Παπανδρέου όταν Νοέμβριο του 2001 δήλωνε ότι η Ελλάδα, και Οχι ο ελληνικός λαός, ήταν δηλαδή ο εκπρόσωπος της Οικογενειοκρατίας που ήταν έτοιμος να αναγνωρίσει το γειτονικό κράτος με την ονομασία Βόρεια Μακεδονία. Ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε το οικογενειοκρατικό κατεστημένο να μάθει τη γνώμη του ελληνικού λαού, ή να δεχθεί σε ακρόαση τους εκπροσώπους των Μακεδονικών Οργανώσεων.

Οταν διαβάζω, ότι κάποιος κύριος Δρούτσας ΥΠΕΞ της Ελλάδας αντέδρασε και έπεσε στο κενό η παράλληλη προσφυγή της Ελλάδας εναντίον των Σκοπίων στις 16.3.2011, η προσπάθεια να καλυφτεί η ανεπάρκεια, ανικανότητα, αν μη τι άλλο, του κύριου Παπανδρέου βγάζει μάτι και πονάει. Το 2011 από ό,τι γνωρίζω Πρωθυπουργός ήταν ο καταξιωμένος στο Εξωτερικό με τους πολλούς επιφανείς συμβούλους κύριος Γεώργιος Α Παπανδρέου. Αφού δεν συμφωνούσε ο ΥΠΕΞ με την άποψή του έπρεπε να τον στείλει στο σπίτι του και όχι στο Ευρωκοινοβούλιο για να βολεύεται. Κάπως έτσι ξεπλύνεται και για την οικονομική καταστροφή που προκάλεσε στην Ελλάδα. Του Φταίνε όλοι οι άλλοι Καραμανλής, Σημίτης Μητσοτάκης και άλλοι και για τη δική του θητεία ο κ. Γεώργιος Παπακωνσταντίνου αφού ήταν υπουργός Οικονομικών. Ο ίδιος ύστερα από 30 χρόνια παρουσίας στο ελληνικό κοινοβούλιο μας προέκυψε από πολιτική παρθενογέννηση και είναι άσπιλος και αμόλυντος. Για όλα φταίνε οι άλλοι και σε τίποτα ο ίδιος.

Τελικά, υπήρξε ή δεν υπήρξε Ελληνικό Βέτο ?

Μαρτυρία του Γιαπ ντε Χουπ Σέφερ

Ο παραπάνω αναφερόμενος ήταν Γ. Γραμματέας του ΝΑΤΟ! Σε σχετική ερώτηση για το Ελληνικό βέτο που ετέθηκε στις 14.05.2009 στην Αθήνα έδωσε την εξής απάντηση:

Πρώτα από όλα επιτρέψτε μου να εξηγήσω κάτι: Ποτέ δεν υπήρξε βέτο. Το ΝΑΤΟ δεν γνωρίζει τη λέξη βέτο. Το ΝΑΤΟ γνωρίζει τη λέξη συναίνεση. Επί αυτής της αρχής λειτουργεί το ΝΑΤΟ. Και παρ’ ότι ορισμένοι μπορεί να απογοητεύθηκαν, πέρυσι στο Βουκουρέστι υπήρξε συναίνεση, όπως συναίνεση υπήρξε και στο Στρασβούργο. Επομένως δεν υπάρχει βέτο, το ΝΑΤΟ δεν γνωρίζει τη λέξη βέτο και ΚΑΝΕΝΑ ΕΘΝΟΣ δεν έχει θέσει ποτέ βέτο στο ΝΑΤΟ.

Δεύτερον, ελπίζω φυσικά ότι θα επιτευχθεί συναίνεση σε κάποιο στάδιο. Έχετε διαβάσει εξάλλου το ανακοινωθέν της Συνόδου Κορυφής του Βουκουρεστίου,που επιβεβαιώθηκε στο Στασβούργο, θα πρέπει επίσης να πω ανοιχτά και ειλικρινά ότι μετά και την επίσκεψή μου στη FYROM την προηγούμενη εβδομάδα και τις επαφές με την κυβέρνηση εκεί δεν έχει ενισχυθεί η αισιοδοξία μου.

Ελπίζω ότι και εκείνοι θα αντιληφθούν πως χρειάζεται να δείξουν ευελιξία προκειμένου να εξευρεθεί λύση στο ζήτημα της ονομασίας !..

Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΜΑΪΟΥ 2009 ΤΟ ΒΗΜΑ Α13, Υπογραφή: ΑΓΓ.ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ, ο οποίος πιθανότατα θα έθεσε και την ερώτηση για την εφημερίδα το “Βήμα“. Ο,τι και να υποθέσω ό,τι και να γράψω για την πρόσφατη παρουσίαση του ζητήματος του ΒΕΤΟΥ, που δεν ετέθηκε ποτέ, ξεπερνά τα όρια της φαντασίας μου. Διαπίστωση μου είναι ότι κάποιοι ενδέχεται να επιθυμούν να καταδικαστεί η Ελλάδα και για αυτό γράφουν όσα γράφουν. Ισως σφάλλω, αλλά τους παρακαλώ να με βοηθήσουν να κατανοήσω πως είναι δυνατό με τις μαρτυρίες που έχουμε να ισχυρίζονται ότι η κυβέρνηση του κυρίου Παπαδήμου έχει στα χέρια της την καυτή πατάτα του Σκοπιανού; Αν δε μπορούμε να βοηθήσουμε ας μην καταστροφολογούμε και ενισχύουμε τις θέσεις των αντιπαλών μας. Επιμένω και ισχυρίζομαι ότι μία μη αναμενόμενη καταδίκη της Ελλάδας, θα αποτελεί την απόδειξη της άρνησης της προηγούμενης κυβέρνησης να υπερασπισθεί τα ελληνικά συμφέροντα με όλα τα μέσα που διέθετε.

Γεώργιος Α. Βλάχος
Κάτω Σαξωνία, Γερμανία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ