(c)elliniki-gnomi.eu

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Αλγεινή εντύπωση και προβληματισμό προκαλεί στην ελληνική κοινή γνώμη η είδηση, ότι σε όλα τα μεγάλα διεθνή αεροδρόμια της χώρας μας έχουν τοποθετηθεί Γερμανοί αξιωματικοί της γερμανικής Αστυνομίας, που έχουν αποστολή, σύμφωνα με  επίσημες δηλώσεις, να εποπτεύουν την εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί ακόμη μια επιβεβαίωση, ότι εκτός από τον οικονομικό έλεγχο της Ελλάδος, η χώρα μας παραχωρεί σταδιακά σε ξένους και ειδικότερα σε Γερμανούς, κορυφαίες εξουσίες εθνικής κυριαρχίας, όπως είναι η ασφάλεια της χώρας.

Η πρόσφατη είδηση της τοποθέτησης ενός Γερμανού αξιωματικού της Αστυνομίας στο διεθνές αεροδρόμιο Ηρακλείου “Ν. Καζαντζάκης” με εποπτικά καθήκοντα, όχι μόνον εξέπληξε αρνητικά τους εκεί Έλληνες εργαζομένους, αλλά προκαλεί και έντονες ανησυχίες στην χώρα μας, επειδή αποκαλύπτεται πλέον, ότι και σε εκτελεστικό επίπεδο η εξουσία της πατρίδας μας περνάει σε ξένους.

Μάλιστα, η περίπτωση αυτή δεν είναι η πρώτη και μοναδική, καθώς κλιμάκια της γερμανικής Αστυνομίας έχουν ήδη τοποθετηθεί και ελέγχουν τα διεθνή αεροδρόμια της Αθήνας ( “Ελ.Βενιζέλος”) και της Θεσσαλονίκης (“Μακεδονία”).

Σύμφωνα με διαταγή, που έφτασε από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., οι Γερμανοί Αστυνομικοί θα έχουν “καθαρά συμβουλευτικό ρόλο, ως σύνδεσμοι”. Ο χαρακτηρισμός αυτός, όμως, δίνεται και στο Αφγανιστάν, στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ, που έχουν καταλάβει την χώρα…

Πάντως, οι εδώ κυβερνώντες θεωρούν θετικό, ότι κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους “δεν θα φορούν την στολή τους και δεν θα οπλοφορούν και ότι για οποιαδήποτε ενέργειά τους θα πρέπει να ενημερώνουν τον διοικητή του ελληνικού Αστυνομικού Τμήματος του αεροδρομίου”!

Εύλογα είναι, λοιπόν, τα ερωτήματα, που δημιουργούνται, για το ποιός είναι ο υπεύθυνος κυβερνητικός παράγοντας, που επέτρεψε να εκχωρηθούν τέτοια υψίστης σημασίας για την ασφάλεια της χώρας μας κυριαρχικά δικαιώματα στους Γερμανούς, την στιγμή που το Σύνταγμα της Ελλάδος απαγορεύει την ύπαρξη ξένων στελεχών ασφαλείας επί ελληνικού εδάφους, επιφορτισμένων με καθήκοντα. “συνδέσμου”, που ουσιαστικά θα υποκαθιστούν το έργο των ελληνικών Αρχών ασφαλείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ