Και τέλος, θα προχωρήσουμε σε Συνέδριο Αποδήμων, που είναι το μεγάλο αναξιοποίητο δυναμικό του Ελληνισμού. Αυτό υπογράμμισε στην πρόσφατη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής ο Πρωθυπουργός της χώρας κ. Αντώνης Σαμαράς, σηματοδοτώντας την έναρξη της προσπάθειας από τη σημερινή κυβέρνηση.

Πιο αναλυτικά ο ίδιος σημείωσε για τον Απόδημο Ελληνισμό:

“Και στη συζήτηση για το Σύνταγμα έχουμε προτάσεις για τον Απόδημο Ελληνισμό. Ξέρετε τι εννοώ. Έχουμε, ήδη, επιτύχει στενές επαφές με τους απόδημους. Μιλάω επανειλημμένως με εκείνους, Τους βλέπω έξω, τους βλέπω μέσα από το διαδίκτυο. Είμαστε σε συνεχή συζήτηση. Πρέπει να αποκτήσουν ρόλο και λόγο. Και εμείς θα αναδείξουμε αυτό το ρόλο και το λόγο με το Συνέδριο τους.   Και αυτό που θα κάνουμε δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στην Ελλάδα. Θα δείξουμε, ότι αυτή η παράταξη τολμάει! Θα δείξουμε ότι αυτή η παράταξη ξεπερνά αγκυλώσεις, θα δείξουμε ότι αυτή η παράταξη πάει κοντά στην κοινωνία, απευθείας δίπλα στην κοινωνία. Ότι μπορεί να ξεπεράσει η ίδια τον εαυτό της…”.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αλήθεια σε τι θα βοηθήσει τον απόδημο αυτό το συνέδριο; Πάλι θα παρευρεθούν οι δικοί τους και οι παπάδες(αυτοί και να είναι απόδημοι). Είχανε και το ΣΑΕ, που ολίγοι το εκμεταλεύτηκαν με ταξιδάκια αναψυχής και γνωριμίες με “προσωπικότητες” και το 90% των αποδήμων δεν το ήξεραν καν. Πάλι τα δικά τους παιδιά θα βολευτούν. Λόγια λόγια…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ