Δρ. Ιωάννη Κ. Μάνιο (Δ.Δ.Σ.),
Χειρουργό Οδοντίατρο – Στοματολόγο,
Υποπτέραρχο (ΥΟ) ε.α.
yiannis.manios@gmail.com

Να υποθέσουμε ότι η Πολιτική είναι όπως το σκάκι, παράδοξη κίνησή του … κάπου θα αποσκοπεί.

Δεν γνωρίζω από πολιτική, για να ερμηνεύσω την τελευταία κίνηση ενός ανθρώπου που σημάδεψε τη ζωή μου και τη ζωή ενός ολόκληρου λαού.

Είμαι, όμως περισσότερα από βέβαιος … ότι αποσκοπεί (με δολιότητα θα έλεγα), σε κάτι που ωφελεί τον εαυτό του και όχι τον εαυτό μου και την δόλια και πολύπαθη Πατρίδα μου!.

Για την ακρίβεια, είμαι περισσότερο από βέβαιος ότι: θυσιάζει όλους εμάς, για να διασωθεί ο ίδιος και η απίθανη … ομάδα του. Πράγμα αχρείο, αλλά και αγρίως απίθανο!

Θυμίσει η κίνηση αυτή, χειρονομία ενός πολιτικού, που προσπαθώντας να διασωθεί την τελευταία στιγμή, δίνει στον εαυτό του χρόνο να διαφύγει, ακριβώς τη στιγμή της διαπράξεως του φονικού. Και αυτό φυσικά, σε περιόδους ειρηνικές, χλιαρές θα έλεγα, οι οποίες προκαλούν μεν ηλεκτρισμό της ατμόσφαιρας, αλλά χωνεύονται από την αδράνεια του χρόνου, ή την αδράνεια της αγοράς ..!

Σήμερα όσο κι αν δεν μας αρέσει όλους μας, έχουμε ΑΛΗΘΙΝΟ ΠΟΛΕΜΟ!.. Οικονομικό (και εντός ολίγου … φονικά Αστικό).

Η απόλυτη & απίθανα αντεθνική περιφρόνηση του φιλότιμου ΕΛΛΗΝΑ … ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να μη γεννήσει ένα τέρας!

Οι ηγεσίες της πατρίδας μας από την νεότερη ιστορία μέχρι σήμερα είναι πράγματι φτωχότατες. Και σχεδόν πάντα ήταν.

Πότε ηθικά, πότε πνευματικά, πότε … πολιτικά.

Στην πλειονότητά τους υπήρξαν κατώτερες των περιστάσεων.

Θα περίμενε όμως κανείς, σε αυτήν την ακραία περίσταση για το Έθνος μας – το περήφανο γένος των Ελλήνων, όπου άνθρωποι πεινούν και ψάχνουν με αγωνία να κρατήσουν την καθημερινή τους αξιοπρέπεια, οι μεταπολιτευκά πολιτικοί μας … (λίγο πριν φύγουν νύχτα με … ελικόπτερα), να βγουν από το παχύ τους δέρμα … (όλοι τους είναι παχείς! θαρρώ), και να διασώσουν ότι μπορεί ακόμη να διασωθεί.

Αρκετά έχουνε καγχάσει, κατά πρόσωπο, αυτή τη δόλια κοινωνία … ακόμα δε χόρτασαν;

Πολύ φοβούμαι πως ακόμα δε χόρτασαν!..

Οι πολιτικοί αυτού του είδους είναι από κατασκευής τους κακοί … από κακό χαλασμένο καλούπι. Όλοι τους …

Είναι πλασμένοι απ´το υλικό της κουτοπονηριάς, της στρεψοδικίας, της απληστίας, του κυνισμού και πρώτιστα μιας απύθμενης … άρρωστης εγωπάθειας.

Η πολιτική τους επιβίωση, μετρά περισσότερο, από τους διαλυμένους- συντετριμμένους στην κυριολεξία ανθρώπους που αφήνουν πίσω τους. Και νομίζουν ότι το ποίμνιο που τους ψηφίζει … θα τους χαρακτηρίσει πάλι- ψηφίζοντας τους … ως σωτήρες!..

Φοβάμαι ότι αυτή τη φορά τα πράγματα θα είναι τελείως διαφορετικά. Ναι μεν αυτοί θα παίξουν το αιώνιο – άθλιο ρολάκι τους με ξεδιάντροπο τρόπο, αλλά το κοινό … όχι απλώς θα τους κράξει : αλλά θα ανεβεί το ίδιο στη σκηνή και θα κάνει την κωμωδία σκέτη τραγωδία.

Τίποτε δεν έχει να χάσει πια!..

Διότι τόχει ξαναδεί το έργο και μάλιστα ζωντανό!

Διότι έχει κατ επανάληψη εξαπατηθεί και θέλει πίσω τα λεφτά του!

Διότι κατέρρευσε το σκηνικό και αποκαλύφθηκε πλήρως … το ξεβράκωτο των πράξεων των … οποίων δήθεν πολιτικών … από τα παρασκήνια.

Μακάρι να διαψευσθώ.

Φοβάμαι ότι στη γελοία αυτή πολιτική σκηνή των Αθηνών με τους κάκιστους ηθοποιούς, τις χειρονομίες της κονόμαςη πραγματικότητα θα εκδικηθεί …

Το … Θέατρο, θα γίνει Ζωή με αληθινές μάχες, με φτώχεια αληθινή αλλά και (πολύ φοβάμαι) αληθινό αίμα Θεέ μου!

Θέλω πραγματικά να διαψευσθώ.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Παρακαλώ ας σοβαρευτούμε λίγο, καλό θα κάνει. Ο “Έλληνας” βρίσκεται προ αιώνων σε κατάσταση πλήρους αποχαύνωσης. Τον γράφω σε εισαγωγικά διότι η παιδεία και η εν γένει συμπεριφορά του δείχνει φυλή βαρβάρων. Η θεωρία περί συνομωσίας ενδεχομένως να “βολεύει” την γελοιότητα του ωστόσο το μοναδικό που εξυπηρετεί είναι η διαιώνιση της αθλιότητας του.

    Άνευ εκτιμήσεως
    Αριστείδης Δικαίος κάποτε Έλλην
    και δυστυχώς “Έλλην”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ