Από τον Α’ Αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Ιωάννη Τραγάκη.

Ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Ιωάννης Τραγάκης απένειμε το Ελληνο-γερμανικό Δημοσιογραφικό Βραβείο «Ελένη Βλάχου» 2013, στη δημοσιογράφο κυρία Μαρία Λουκά, σε μια ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην οικία του Πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.
Ο κ. Τραγάκης, μετά το πέρας της εκδήλωσης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Το βραβείο «Ελένης Βλάχου», που σήμερα απένειμα στην άξια δημοσιογράφο κυρία Μαρία Λουκά, αποτελεί έναν θεσμό που ανά δύο χρόνια τιμά νέους Έλληνες δημοσιογράφους. Αποτελεί δε, στις μέρες μας, κι έναν πολύ επίκαιρο θεσμό, καθώς θυμόμαστε όλοι τους αγώνες που έχει δώσει για τη Δημοκρατία η «Καθημερινή» και η Ελένη Βλάχου.
Η δημοσιογραφία κι η Δημοκρατία είναι άρρηκτα συνδεδεμένες. Απαιτούν και οι δύο ήθος, πείσμα και αγώνα. Όσοι νόμοι κι αν γραφτούν για τη δημοσιογραφική δεοντολογία, εκείνο που πρέπει να κυριαρχεί είναι η θέληση και το ήθος του δημοσιογράφου. Κι όσοι νόμοι κι αν γραφτούν για τη Δημοκρατία ζητούμενο είναι οι δικές μας πράξεις για την προάσπιση της, ιδίως στην σημερινή συγκυρία.
Η μαχαίρια στον άτυχο Π. Φύσσα ήταν μια μαχαίρια προς τη Δημοκρατία, γεγονός που πρέπει να βρει όλες τις πολιτικές δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου ενωμένες, προκειμένου να αντιμετωπίσουν αυτό τον κίνδυνο έγκαιρα, εξαντλώντας το νομικό οπλοστάσιο που διαθέτουμε »

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ