Πρόκειται για εργασίες του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίου Γεωργίου Μεσοβούνου Εορδαίας.

Στις 21 Οκτωβρίου 2012 έγινε στο Μεσόβουνο του Δήμου Εορδαίας το μνημόσυνο των 71 χρόνων στη μνήμη των 265 αμάχων που εκτελέστηκαν κατά τη διάρκεια του Β΄ παγκοσμίου πολέμου από τους Γερμανούς.

Οι εργασίες για την εκ νέου ανέγερση του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίου Γεωργίου Μεσοβούνου Εορδαίας, ο οποίος είχε καταστραφεί από τους Γερμανούς, βρίσκονται ήδη σε αρκετά προχωρημένο στάδιο. Η αποπεράτωση και τα εγκαίνια του Ιερού Ναού προβλέπεται να γίνουν την ερχόμενη χρονιά.

Με αφορμή το μνημόσυνο στη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος της Τ.Κ. Μεσοβούνου υπεγράφη στις 21.10. συμφωνία, βάσει της οποίας το Υπουργείο Εξωτερικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας χρηματοδοτεί με δωρεά ύψους 27.000 Ευρώ την αποπεράτωση του υπογείου του Ιερού Ναού. Την παραμονή του μνημοσύνου και της υπογραφής της συμφωνίας διοργανώθηκε στην Πτολεμαϊδα με πρωτοβουλία και υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη συναυλία αφιερωμένη στη Μαρτυρική Κοινότητα Μεσοβούνου, με το μουσικό σχήμα Karlsruher Konzert-Duo από τη Γερμανία και την Ελληνίδα υψίφωνο κυρία Μυρσίνη Μαργαρίτη.

Συνημμένη φωτογραφία:

Ο Αναπληρωτής Γενικός Πρόξενος του Γενικού Προξενείου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Klaus Bormann και ο Αρχιμανδρίτης π. Νικηφόρος Μανάδης, Πρόεδρος Ερανικής Επιτροπής Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίου Γεωργίου Μεσοβούνου Εορδαίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ